CIA, Huawei hakkında önemli bir rapor yayınladı!

CIA, Huawei hakkında önemli bir rapor yayınladı!

CIA, Huawei ile ilgili yayınladığı rapor ile gündemde. Şirketin başını ağrıtacak gibi duran bu raporda neler yer alıyor? Huawei Çin ve ABD arasında neler yaşanıyor?

Bu yılın başlarında CIA; Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’a Huawei ürünleri yasaklamaları gerektiğini belirtmişti. Buna neden olarak ise Huawei’nin Çin Komünist Partisi ve Halkın Kurtuluşu Ordusu’ndan destek almasını göstermişti. Bu karara bir çok ülke uymuş, Huawei hakkında yasaklama kararı getirmişti.

Yasaklama getirmeyen ülkeler için açıklama yapan ABD, söz konusu ülkelerle istihbarat paylaşımı yapılmayacağını söyledi. Şimdi CIA, Huawei ile ilgili bir rapor daha yayınladı.

Huawei Çin İstihbarat Birimi sayesinde ayakta!

CIA’in yayınladığı ve müttefiki ülkelere verdiği rapora göre Huawei, Çin İstihbarat Birimi, Çin Ordusu ve Çin Hükümeti tarafından finanse ediliyor. Buna göre Huawei, gelirinin büyük bir kısmını hükümet sayesinde elde ediyor ve karlılığını da bu şekilde sağlıyor.

Şirket bunun karşılığında Çin İstihbarat Birimi’ne sürekli olarak veri paylaşımı yapıyor. CIA yayınladığı raporda ülkelere Huawei’yi yasaklamaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Huawei – Amerika Birleşik Devletleri gerilimi bir süredir devam ediyor. ABD / Çin ekonomik savaşının baş aktörü olan Huawei, ABD tarafından gizli bilgileri sızdırmakla suçlanıyor. Bu yüzden ülkelerin Huawei markalı ürünlere yasaklama getirilmesi gerektiğine inanılıyor. Ayrıca, 5G ağlarında da Huawei ürünlerinin tercih edilmemesi gerektiği söyleniyor.

Huawei cephesinden de konuyla ilgili açıklama yapıldı. Şirket tüm bu iddiaların yalan olduğunu, ABD bu konuyla ilgili herhangi bir kanıt sunamadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler