CHP'liden maskeli vurgun: 1 Liralık maskeyi 3 TL'den sattılar

CHP'liden maskeli vurgun: 1 Liralık maskeyi 3 TL'den sattılar

CHP’li İBB yönetimi KDV dahil tavan fiyatı 1 TL olan maske almak için davet usulü ihaleye çıktı. 100 bin adet maskeyi CHP teşkilatları ile iç içe olan firmaya 289 bin TL’ye verdi

CHP'li İBB yönetimi İETT üzerinden 100 bin maske alım ihalesi açtı. İhale açık yapılmayıp davet tarzında pazarlık usulü gerçekleştirildi.

İBB yönetimi, KDV dahil tavan fiyatı 1 TL olan maskeleri, tanesi KDV hariç 2.89 TL'den alarak 289 bin TL ödeme yaptı. İhaleyi 200 bin TL sermayeli Işık Ambalaj ve İzolasyon Sanayi TİC. LTD. ŞTİ. aldı.

Şirketin sahiplerinin ise Muharrem ve Hülya Sarıgöl çifti olduğu görüldü. Sarıgöl ailesinin CHP ile bağlantıları olduğu, CHP'li milletvekilleri tarafından ziyaret edildiği öğrenildi.

Sarıgöl Ailesinin CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer il-ilçe başkanları ile fotoğrafları da ortaya çıktı. Ancak Başkan İmamoğlu ile bağlantıları ortaya çıkan firma sahiplerinin sosyal medya hesaplarını kapattığı görüldü.

İBB yönetimi daha önce, İSMEK eğitim merkezlerindeki 3 atölyede görev alan eğitmenlerce, günde yaklaşık 10 bin maske üretilip İstanbullular'a dağıtılacağını duyurmuştu. Bu ihaleyle CHP'li İBB yönetiminin yaptığı İSMEK duyurusunun da boş çıktığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler