CHP'li Öztunç: "Türkiye, 800 Milyon Dolarlık Rüşvet Belgelerini İstemiş midir?"

CHP'li Öztunç: "Türkiye, 800 Milyon Dolarlık Rüşvet Belgelerini İstemiş midir?"

FinCen belgeleriyle ilgili soru önergesi veren CHP'li Öztunç, Oktay'a “Türkiye, 800 milyon dolarlık rüşvet belgelerini istemiş midir?” sorusunu yöneltti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç kara para trafiği ve bankaların trafikteki rolünü ortaya çıkaran, ABD Hazinesi’ne bağlı Mali Suçları Araştırma Ağı’na (FinCEN) ait belgelere ilişkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırması istemiyle önerge verdi. Öztunç, Oktay'a “Türkiye, 800 milyon dolarlık rüşvet belgelerini istemiş midir?” sorusunu yöneltti.

FinCEN’e ait belgeler tüm dünyada 2 trilyon dolarlık para transferi yapan 20 isme işaret ederken, Reza Zarrab da Türkiye’de rüşvet haberleriyle anılan bu isimlerden birisi oldu. 

Öztunç önergeside şu soruları yöneltti:                                             

-Türkiye, ABD Hazinesi'ne bağlı Mali Suçları Araştırma Ağı'ndan (FinCEN) 20 milyar dolarlık para aklama ve 800 milyon dolarlık rüşvet belgelerini istemiş midir? İstemiş ise bu konuda ne tür bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz? İstememiş ise neden istenmemiştir?

-FİNcen’in açıkladığı belgelerde isimleri geçen kişi ve kuruluşlar hakkında MASAK herhangi bir çalışma yapmış mıdır? Para trafiğine aracılık eden ve rüşvet alanlar kimlerdir? Bu kişiler arasında devlet kademesinde görev yapmış veya hala görevde olan bakan ve bürokrat var mıdır?”

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler