CHP'li Öztrak: Merkez Bankası Dolar mı Alıyor?

CHP'li Öztrak: Merkez Bankası Dolar mı Alıyor?

Öztrak, son iki gündür Türk lirasının Dolar karşısında aşırı değer kazandığını hatırlatarak, “Türk lirası son iki gündür Dolar karşısında aşırı değer kazanıyor. Şimdi soruyorum, Merkez Bankası Dolar alıyor mu, almıyor mu? Sonra aşırı bir değer kaybına dön

CHP, Ekonomi Masası’nın Türkiye gezisini Mersin’le başlattı. CHP heyeti, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte kentin iş dünyası örgütleri ve esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, gezi sırasında ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur” sözünü hatırlatarak, “Fikriyat aynı. Çok da fazla anlamı olmayan söylem devam ediyor” dedi.

Öztrak, Erdoğan’ın yaptığı atamalara ilişkin “Türkiye’de görülmemiş gelişmeler yaşandı. İlk defa bir iktidar son iki yıldı iki defa Merkez Bankası başkanını değiştirdi. Yine Hazine ve Maliye Bakan görevde mi değil mi, 27 saatlik bir belirsizlik oluştu” yorumunda bulundu.

"KAPTAN PİLOT AYNI, ÇAK DA METAL YORGUNU”

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a “Başarılar diliyorum. Kendilerini geçmişten tanırım. Son derece iyi niyetli teknisyen arkadaşlardır” diyen Öztrak, Erdoğan’ın ‘yeni program’ açıklamasını şöyle değerlendirdi:

“Yeni gelen insanlar, yeni bir programdan bahsediliyor. Bunların başarılı olması için elimizden geleni yaparız, desteği veririz. 18 yıllık bir iktidar, ‘Yeni’ deyip birtakım şeyler söylemesini anlamıyorum. ‘Yeni’ deyip damadı iş başına getirdiğinde ne olmuştu? 120 milyar dolar bu ülke kayba uğradı. Türkiye’nin artık bir 120 milyar dolar daha verecek hali yok. Ne kadar yeni program yapılırsa yapılsın, yeni kadrolar getirilse getirsin. Yardımcı pilotları değiştirdiniz. Kaptan pilot aynı. Uçak da metal yorgunu. Bu sorunun altından kalkabilecekler mi?”

Bir an önce yurttaşların önüne sandığın gelmesini beklediğini kaydeden Öztrak, “Yeni kadro, kurum ve yeni kuralların artık bu ülkede hakim olup, son 2 yılda yaşadığımız huzursuzluğu bir daha yaşamayalım” dedi.

Merkez Bankası’nın kurdaki aşırı dalgalanmalara müdahale etmesi gerektiğini belirten Öztrak, “Türk lirası son iki gündür Dolar karşısında aşırı değer kazanıyor. Şimdi soruyorum, Merkez Bankası Dolar alıyor mu, almıyor mu? Sonra aşırı bir değer kaybına dönüşmemesi için bu hareketleri yumuşatacak neler yapıyor?” diye sordu.

“FİKİRLER ÇARPIŞIRSA ORTAYA ÇIKAN KIVILCIM BİZİM YOLUMUZU AYDINLATACAKTIR”

Ekonomi Masası üyeleri, Başkan Vahap Seçer ve beraberindeki heyet, ardından “CHP Ekonomi Otobüsü” ile Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hem partisi adına hem de Mersin adına ev sahipliği yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

“Biz demokrasiyi içselleştirmiş, sindirmiş, onun erdemini kavramış siyasetçiler olarak, demokrasilerde herkesin düşüncelerini hür şekilde ifade etme hakkının olduğunu düşünüyoruz. Demokrasilerde iktidarlar yönetirler, politikalarını ortaya koyarlar ama muhalefetin görevi çoğulcu parlamenter sistemde özellikle, mecliste oturup onları sessiz bir şekilde izlemek değildir. Yanlışlıklar karşısında sesini yükseltmek, alternatifler sunmak, çözüm yolları üretmek. Eğer doğru yapılan uygulamalar varsa doğru yapılan politikalar varsa onun da yanında olmak, onun destekçisi olmak. Bugün burada tamamen partimizin amacı, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu siyasal, ekonomik, toplumsal problemlere ışık tutmak, bunların kendimizce değerlendirmesini yapmak, bu konuda çözüm önerileri ortaya koymak. Eğer fikirler çarpışırsa ortaya çıkan kıvılcım bizim yolumuzu aydınlatacaktır. Biz buna inanıyoruz.”

"DİRİ BİR EKONOMİMİZ VAR"

Çok diri bir ekonomimiz var. Farklı sektörlerde oldukça potansiyele sahibiz ama bütün sektörlerimiz de istikbal vadeden sektörler. Turizmden lojistiğe, sanayiye birçok alanda önemli yatırımlar var. Lokasyon olarak muazzam bir lokasyonda bulunuyoruz. Her zaman, savaşta, barışta, pandemide, olağanüstü koşullarda daima diri olan gıda sektörü gibi önemli bir sektöre sahibiz. Birçok şehir pandemi tedbirleri dolayısıyla önemli, ekonomik ve travmatik durumlar yaşadı ama bunu en az badireyle ya da en ucuz şekilde atlatan kentlerin başında Mersin gelir. Bu bizim için sevindiricidir, bu bizim için son derece önemlidir. Kentimizin her noktasına değer katmak istiyoruz.”

HEYETTE KİMLER VAR, BUGÜN NE YAPTILAR?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Ahmet Akın, Fetfi Açıkel ile Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Çetin Osman Budak, Ali Mahir Başarır, Veli Ağbaba’dan oluşan heyet, CHP Mersin İl Başkanlığı, Mersin Ticaret Odası, Mersin Sanayi Odası, İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları, Mersin Ticaret Borsası ile İlçe Ticaret Borsaları, Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri, Genç ve Kadın İş İnsanları Dernekleri, Esnaf Odaları, Ziraat Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, DİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ Mersin Şubeleri, TMMOB’a bağlı odaların temsilciliklerini ziyaret etti.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler