Chp'li Engin Altay'ın Sözlerine Siyasilerden Sert Tepki

Chp'li Engin Altay'ın Sözlerine Siyasilerden Sert Tepki

AK Partili siyasetçiler, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın bir televizyon programında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Menderes benzetmesi" yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

ANKARA (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde Türkiye'nin büyük yürüyüşünün darbelerle, demokrasiye müdahalelerle ve vesayetle kesilmeye çalışıldığını vurguladı.

15 Temmuz'da 251 şehit vererek demokrasiyi ayakta tutmaya çalıştıklarını ancak hala darbelerden medet uman siyasi anlayışın var olduğuna dikkati çeken Maviş, şunları kaydetti:

"Şunu çok açık ve net şekilde belirtelim ki bu millet 15 Temmuz’da darbecilere, tarihe ve bütün milletlere örnek teşkil edecek bir cevap vermiştir. Cumhurbaşkanımıza ve demokrasimize sahip çıkmıştır. Bugün 12 Eylül darbesini yapanlar, 28 Şubat darbesini gerçekleştirenler mahkeme kapılarında sürünmektedir. CHP tarihi boyunca demokratik seçimleri aşan bir iktidar mücadelesi hevesini taşımaktadır. CHP zihniyetine bu ülkede hiçbir biçimde iktidar yüzü göstermemiştir. Bundan sonra da bu darbeci kafalar Türkiye'de siyasi iktidar imkanı bulamayacaklardır."

AK Partili Atabek: "Engin Altay, haddini bilmelidir, yoksa millet bildirecektir"

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Altay'ın katıldığı sözlerine tepki gösterdi.

Sözlerine "Haddini bil Engin Altay" diye başlayan Atabey, şöyle konuştu:

"Gün geçmiyor ki milletimizin gönlünde yok olup eriyen muhalefetin, gündemde kalabilmek için hadsiz, onursuz, alçakça saldırıda bulunmasın. CHP'li Engin Altay'ın Adnan Menderes benzetmesine yazıklar olsun. Darbe demek 'göz yaşı, terörün sokaklarda kol gezmesi, ağlayan analar, eşler ve acı çeken yavrular' demek. Sayın Cumhurbaşkanımız, 84 milyonla beraberdir. Sizin düşünceleriniz muhalefet olmaktan çıkmış artık zorbalığa dönüşmüştür. CHP kafası hiç değişmiyor. 'Umarım Erdoğan'ın sonu benzemesin Menderes'e' diyerek darbe ima eden CHP'li Altay, bilmelidir ki bildiriyle ima ile milli iradeyi tehdit edenlere karşı dimdik buradayız. Engin Altay haddini bilmelidir yoksa millet bildirecektir."

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Altay'ın açıklamalarını "yürek burkan, geçmişe dönük acıları depreştiren ve utandıran kıvamsızlıktaki beyanlar" olarak gördüğünü belirtti.

Altay'ın, merhum Adnan Menderes'in akıbetine atıfta bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açıkta tehdit ettiğini dile getiren Aydemir, "Bu, CHP'nin kodlarındaki gizli olan ihtilalci, yıkıcı, yok edici ve vesayet odaklarıyla yürüyen halini işaret ediyor." diye konuştu.

CHP'nin vesayet odaklarından bir beklenti içinde olduğunu belirten Aydemir, siyasetçilerin böyle davranarak, bindiği dalı kestiğini vurguladı.

Aydemir şöyle konuştu:

"Sandıkta yenemediğinizi, Menderes'in akıbetini göstererek yok edeceğinizi düşünüyorsanız, aslında bu sizin yok olduğunuzu gösterir. Bu sizin yok olduğunuzu, hiçbir şey olmadığınızın, üretmediğinizin, bir proje geliştirmediğinizin ifadesidir. Eğer millet adına hareket ederseniz siz zaten sandığı adres olarak görür, oraya yönelir, oradan sonuç almaya çalışırsınız ama bunlarda böyle bir maharet olmadığı için fırsat buldukça tehdide yöneliyorlar. Bunun adı siyasi ahlaksızlık, basiretsizlik ve erdemsizliktir. Yaptıkları hep bu olmuştur. Hayalleri hep cumhurbaşkanı ve başbakan asmakla geçmiştir ama Türkiye eski Türkiye, millet eski millet değil. 15 Temmuz'u hep beraber yaşadık. Millet, bu tür söylemlere çok ciddi tepki gösteriyor. Bu nedenle haddinizi bilin."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler