CHP'li Emir'den Belgeli Koronavirüs İddiası

CHP'li Emir'den Belgeli Koronavirüs İddiası

CHP'li Murat Emir, Sağlık Bakanı Koca'nın açıkladığı koronavirüs verilerinin 20 kat daha yüksek olduğunu duyurdu.

Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi'ne girilen veriler olduğu öne sürülen belgeye göre, 10 Eylül günü 157 bin 975 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Bu testlerden 29 bin 377'i pozitif çıktı. Ancak aynı gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aynı gün için açıklanan hasta sayısı 1512 idi. Aradaki 20 kat fark ise Covid-19 verileri ile ilgili şüpheleri artırdı.

FOX TV'nin CHP Ankara Milletvkili Murat Emir'in paylaştığı belgelere dayandırdığı haberine göre, 10 Eylül günü 157 bin 975 kişiye koronavirüs testi yapıldı ancak Bakan Koca'nın aynı gün paylaştığı tabloya göre, o gün yapılan test sayısı 107 bin 702 olmuştu. Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi verilerinin yer aldığı belirtilen belgeye göre, yapılan 157 bin 975 testten 128 bin 645'i negatif, 29 bin 377'si negatifti.

CHP'li Emir Fox, Bakan Koca'ya seslenerek, "Sayın Bakan bu belge doğru mudur? Bu belge doğru ise artık halkımıza gerçekleri söylemenin vakti gelmiştir" dedi.

Daha önce de Bakan Koca'nın paylaştığı tablodaki 'vaka sayısı' ifadesinin 'hasta sayısı' olarak değiştirilmesi tepki çekmiş, bakanlık şeffaf olmamakla suçlanmıştı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler