CHP'li Demir: "Deprem Vergileri Doğru Kullanılsaydı Bu Çürük Binalar Olmayacaktı"

CHP'li Demir: "Deprem Vergileri Doğru Kullanılsaydı Bu Çürük Binalar Olmayacaktı"

Deprem bölgesini ziyaret eden Ardahan Belediye Başkanı Demir, "1999'dan bu yana tüm Türkiye'den toplanan deprem vergileri eğer doğru kullanılsaydı bu çürük binalar olmayacaktı" dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İzmir'e giderek depremzedeleri ziyaret etti. Türkiye'de çok sayıda deprem yaşandığını ve önlem almanın önemli olduğunun altını çizen Demir, "1999'dan bu yana tüm Türkiye'den toplanan deprem vergileri eğer doğru kullanılsaydı bu çürük binalar olmayacaktı ve deprem bu kadar hasar vermeyecekti. Bundan sonra dikkat edilir diye düşünüyorum" dedi.

Depremzedelerle dayanışma amacıyla İzmir'e giden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, bölgede yaptığı incelemeler sonrası ANKA'ya değerlendirmelerde bulundu. 

"DEPREM VERGİLERİ DOĞRU KULLANILSAYDI BU ÇÜRÜK BİNALAR OLMAYACAKTI"

Türkiye'de depremlerin yaşandığını belirten Demir, alınacak önlemlerin önemini vurguladı. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sonrası dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in hükümetten 'deprem vergisi' kararı çıkarttığını anımsatan Demir, "Tıpkı işsizlik sigortası gibi. Bunlar zamanında gerekli yerlere harcanmalıydı. 1999'dan bu yana tüm Türkiye'den toplanan deprem vergileri eğer doğru kullanılsaydı bu çürük binalar olmayacaktı ve deprem bu kadar hasar vermeyecekti. Bundan sonra dikkat edilir diye düşünüyorum" dedi. 

"BAYRAKLI'DA 5 ARDAHAN DERNEĞİ VAR"

Depremin en çok etkilediği Bayraklı'da çok sayıda Ardahanlı hemşehrisinin yaşadığını belirten Demir, "Burada 5 tane Ardahan derneği var. Birazdan oraya geçeceğim ve onlarla görüşeceğim" dedi. 

"FAZLASI VAR EKSİK YOK"

Demir, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li belediyelerin organize olmaları konusunda teşekkür ederek, "İki saattir çadırları geziyoruz, herkes 'fazlası var eksiği yok' diyor" dediklerini aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler