CHP'li Altay: "Allah Sarayı Varlıkla, Milleti Yoklukla mı Sınıyor?"

CHP'li Altay: "Allah Sarayı Varlıkla, Milleti Yoklukla mı Sınıyor?"

CHP'li Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İmtihan dünyasında kul, varlıkla beraber yoklukla, nimetlerle beraber külfetle de sınanır” sözlerine yanıt verdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İmtihan dünyasında kul, varlıkla beraber yoklukla, nimetlerle beraber külfetle de sınanır” sözlerine "Erdoğan, Allah sarayı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor? Sarayı nimetle milleti külfetle mi sınıyor? Cenabı Allah bu kadar adaletsiz değil, adaletsiz olan sensin" diyerek tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'nda yaptığı konuşmada dile getirdiği "İmtihan dünyasında kul, varlıkla beraber yoklukla, nimetlerle beraber külfetle de sınanır” sözlerine tepki gösterdi. Altay, "Erdoğan, Allah sarayı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor? Sarayı nimetle milleti külfetle mi sınıyor? Cenabı Allah bu kadar adaletsiz değil, adaletsiz olan sensin" dedi. 

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sen saraylarına saray katarken milletin çöp konteynerinden ekmek toplandığını görmez misin? Bu seni incitmez mi?" diye sordu.

Altay'ın konuşması şöyle:

"Şöyle bir laf etmiş; “Bizim inancımızda dünya, ahiretin tarlasıdır. Burada ne ekersek, yarın ruz-i mahşerde onu biçeriz. Dünya tarlasına iyilik, güzellik eken, ahiret hasadında iyilik, güzellik toplar. Bu hayatın albenisine kendini kaptırıp nefsinin esiri olan kişi ise dünyasını da ahiretini de kaybeder”. Sayın Erdoğan dünyayı bilmem ama sen ahireti peşin kaybettin. Devam ediyor diyor ki; “İmtihan dünyasında kul, varlıkla beraber yoklukla, nimetlerle beraber külfetle de sınanır”. Baktığınız zaman Erdoğan’ın bu söylediklerinde bir yanlış yok. Ama sormak istiyorum; Erdoğan, Allah sarayı varlıkla milleti yoklukla mı sınıyor? Sarayı nimetle milleti külfetle mi sınıyor? Cenabı Allah bu kadar adaletsiz değil, adaletsiz olan sensin. Milletin parasını çarçur eden sensin. Erdoğan, sen saraylarına saray katarken milletin çöp konteynerinden ekmek toplandığını görmez misin? Bu seni incitmez mi? Sen sarayda şatafat içinde poz verirken çöp konteynerinden ekmek arayan insanın hali ile neden dertlenmezsin?"


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler