CHP’den Bahçeli’ye işbirliği teklifi

CHP’den Bahçeli’ye işbirliği teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, gizli tanık uygulamasına son verilmesi konusunda hazırladığı yasa teklifi için, MHP’ye çağrı yaptı ve destek istedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD'li papaz Brunson davasında ifade değiştiren gizli tanıkları hatırlatarak, ‘’Gizli tanık, Türk Ceza Kanunu'na giren fitne tohumudur" demişti.

CHP'li Erkek de ‘'Bahçeli'nin açıklamaları önemlidir, AKP haricinde diğer partiler bir araya gelerek, yasal değişiklik ile buna son verebiliriz'' dedi. TBMM'de 290 AKP milletvekiline karşılık toplam 306 muhalefet Milletvekili bulunuyor.

FETÖ SİLAHI

Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan CHP'li Erkek ‘'Gizli tanık uygulaması FETÖ yöntemi olarak sisteme girdi. FETÖ'nün yargı içindeki en etkin silahlarından biri olan gizli tanık uygulaması, 2004 yılında düzenlendi. Uygulama suiistimal edildi ve sipariş ifadeler ortaya çıktı'' dedi ve şunları söyledi:

‘'Gizli tanık uygulamasında acı tecrübeler, Ergenekon, Balyoz, Oda TV, Askeri Casusluk, Şike gibi kumpas davalarında yaşandı. Ergenekon davasında ‘Deniz' kod adlı gizli tanık PKK yöneticisi Şemdin Sakık çıktı. Bu gibi kişilerin verdiği ifadeler  ile milli orduya kumpas kuruldu. Gizli tanık uygulamasının, yargıya katkısı olmadı. Aksine adalete olan güveni daha da zedeledi''

MHP NE YAPACAK ?

‘'Devlet Bahçeli'nin açıklamaları önemlidir'' diyen ve gizli tanıklığın kaldırılması için hazırladığı yasa teklifine MHP'den de destek isteyen Erkek şöyle dedi: ‘Herkes şikayetçi. Bu durumda, AKP haricinde diğer partiler bir araya gelerek, buna son verebilir. Bahçeli'nin sözleri üzerine, gizli tanık uygulamasının kaldırılması için MHP ne gibi bir girişimde bulunacak? Destek vermeleri gerekir. Brunson olayı ile uluslararası bir krize neden olan gizli tanık uygulaması TBMM'de bir dakikada kaldırılabilir. Samimilerse destek olurlar. Bekleyip, göreceğiz.''
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler