CHP'de olağanüstü toplantı: AK Parti ve MHP kazanamaz

CHP'de olağanüstü toplantı: AK Parti ve MHP kazanamaz

CHP, yerel seçimler için düğmeye bastı


CHP MYK, partideki yerel yönetim takvimi ve adayların hangi usullerle tespit edileceğini belirlemek için olağanüstü toplanacak. MYK üyeleri olası bir AK Parti-MHP ittifakının, CHP'nin mevcut yönettiği belediyelerde sıkıntı olmayacağını, hedeflenen birçok belediyenin alınacağı görüşünü savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK'da ana gündem yerel seçimler, ekonomideki gelişmeler ve tarım, hayvancılıktaki sıkıntılar oldu.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, ekonomiyle ilgili gelişmelerin değerlendirildiği bölümde Halk Bankası'nın gece yarısı düşük kurdan yapılan döviz satışı ayrıntılarıyla ele alındı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türk Telekom ve Halk Bankası 'vurgunlarıyla' ilgili özel çalışma yapılması talimatı verdi.

Yerel seçimlerin de ele alındığı toplantıda cuma günü bu konuyla ilgili MYK'nın olağanüstü toplantı yapması kararlaştırıldı. Edinilen bilgiye göre, tek gündemi yerel seçim olacak toplantıda taslak hale getirilen yerel yönetim vizyon belgesi ele alınacak.


Parti içinde yerel yönetim takviminin ne zaman başlayacağına karar verilecek toplantıda ayrıca belediye başkan adaylarının hangi usullerle belirleneceği de şekillenecek. Yerel yönetim seçimleri için olağanüstü yapılacak bu MYK toplantısının ardından Parti Meclisi toplanarak kararlara son şekli verilecek.

'MHP AK PARTİ'YE KUR YAPIYOR'

CHP MYK toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak sinyali olarak yorumlanan açıklamaları da değerlendirildi. Bir MYK üyesi MHP'nin ittifak çağrısı içeren açıklamasını, "AKP'ye kur yapıyor, AKP'yi can simidi olarak kullanmak istiyor" sözleriyle yorumladı.

AK Parti'nin yerel seçimlerde ittifak yapmak istemediğine dikkat çeken bir başka MYK üyesi ise, "MHP can derdinde. İttifak yaparak kendini kurtarmaya çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

MYK üyeleri olası bir AK Parti-MHP ittifakının ise CHP'nin mevcut yönettiği belediyelerde sıkıntı olmayacağını, ayrıca hedeflenen birçok belediyenin de alınacağı görüşünü savundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler