CHP'DE 3 İLİN DAHA ADAYI BELLİ OLDU

CHP'DE 3 İLİN DAHA ADAYI BELLİ OLDU

Yerel seçim için İYİ Parti ile ittifak kararı alan CHP'de Adana, Antalya, Bursa adayları netleşiken, Mersin'de iki isim arasında kalındı.

CHP’de, İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmesinin ardından Adana, Antalya, Mersin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının isimlerinin netleştiği öğrenildi. Parti kulislerinde İYİ Parti’ye bırakılan illerin kurultayda Muharrem İnce’ye destek veren iller olduğu belirtilerek parti örgütünde oluşan rahatsızlığın giderilmesi için yol arandığı kaydedildi.

ADANA'DA ADAY ZEYDAN KARALAR

Cumhuriyet'ten Ali Açar'ın haberine göre; CHP’de ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının ardından adayların da isimleri kesinleşmeye başladı. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Adana’da Zeydan Karalar isminin netleştiği belirtilirken, Meral Akşenir’in Çetin Soner ismini önermesine karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Karalar ile devam edeceklerini söylediği öğrenildi.

ANTALYA'DA ADAY MUHİTTİN BÖCEK

CHP’nin Antalya’da Muhittin Böcek isminde karar aldığı, Meral Akşener’in de onay verdiği söylendi.

BURSA'DA ADAY MUSTAFA BOZBEY

CHP’nin Bursa’da ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey isminde karar kıldığı, yerine ise yardımcılarından Turgay Erdem’in gösterileceği belirtildi.

MERSİN'DE İSTEMİHAN TALAY ve SERDAR KUYUCUOĞLU ÖNE ÇIKIYOR

Mersin’de İstemihan Talay ve Serdar Kuyucuoğlu arasında partinin karar vermeye çalıştığı belirtilirken, Talay isminin bir adım önde olduğu kaydedildi.

CHP ÜSKÜDAR VE EYÜP'TEN ADAY ÇIKARMAYACAK

Öte yandan ittifak görüşmesinin ardından CHP’nin Üsküdar ve Eyüp de aday çıkarmayacağı, Üsküdar’da aday gösterilmek istenen Muhammed Çakmak’a “Geri çekil ve çalışma yapma” dediği ileri sürüldü.

CHP'DEN MUHARREM İNCE TEPKİSİ

İYİ Parti ile yapılan ittifak sonucu aday çıkarılmayacak olan Manisa, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri ve Sakarya’nın delegelerin büyük çoğunluğunun kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Muharrem İnce’ye destek için imza veren iller olması dikkat çekti. Parti kulislerinde bunun örgütte rahatsızlık yarattığı ve genel merkezin de bu rahatsızlıktan dolayı örgütün ikna edilmesi için yol aradığı belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler