CHP PM Üyesi Aksünger: "Kemal Bey istifa etmez, İnce aday olacak"

CHP PM Üyesi Aksünger: "Kemal Bey istifa etmez, İnce aday olacak"

Çevresindekilerin Kılıçdaroğlu'nu görevini sürdürmeye ikna ettiğini savunan Aksünger'e göre Muharrem İnce, Genel Başkanlık yarışına girecek.


CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan istifa ve kurultay tartışmalarını CHP'nin Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, DW Türkçe'nin YouTube kanalında değerlendirdi. Nevşin Mengü'nün sunduğu Seçim Özel programına konuk olan Aksünger, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmeyeceğini, cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Muharrem İnce'nin ise partinin başına geçmek için aday olacağını savundu. 

Aksünger, "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?" sorusuna, "Ben Kemal Bey'in misyonunun dolduğunu düşünüyorum. Kemal Bey üç aylık bir süreç yönetebilse, partiyi kongrelere götürse, onursal başkanlık görevini alsa çok ulu bir şey olur, çok kutsal bir şey olur" sözleriyle yanıt verdi. 

Kendisine bu soru seçimin ertesi günü de sorulduğunda "Kemal Bey istifa etmez" diye yanıt verdiğini belirten Aksünger, bu düşüncesinin nedenini şu sözlerle aktardı: 

"Ondan (Kemal Kılıçdaroğlu) kaynaklı söylemiyorum, yanındakilerden kaynaklı söylüyorum. Yanındaki arkadaşların bazıları koltuklarını kaybettiklerinde bir daha o koltuklara hiçbir zaman oturamazlar."

Mengü'nün "Kimi kastediyorsunuz?" sorusuna ise Aksünger, "En yakınında Bülent Tezcan'dan, Tekin Bingöl'den falan bahsediyorum. İkna etmişlerdir Kemal Bey'i" karşılığını verdi. Araya giren Mengü'nün "Yani Kemal Bey istifa etmeyi düşünmüştür ama..." sözlerine ise "Kesinlikle" diye yanıt verdi. 


"İnce aday olacak"

Programda İnce'nin partinin başına geçme ihtimali de gündeme geldi. "İnce'nin yıllardır genel başkan adaylığına soyunduğunu ve tecrübeli yenilgiler aldığını" belirten Aksünger, "Bugün de kafasında vardır, 81 ili dolaşıyorum diyorsa, hazırlık için dolaşma gerekçesidir" dedi. 

"Anadolu'da İnce talebi var mı? İnce'yi mi istiyor CHP örgütleri?" sorusuna ise Aksünger, "Sadece İnce'yle olacak bir iş değil, bir kadroyla olacak bir şeydir. İnce'nin kabiliyeti o kadroyu oluşturmaktan geçer. O kadro oluşursa olur, yoksa başka alternatifler de bu parti çıkarır her zaman" cevabını verdi. 

İnce'nin cumhurbaşkanlığı yarışına girdikten sonra "Ben Kemal Bey'in karşısında bundan sonra hiçbir zaman aday olmayacağım" sözlerinin de gündeme geldiği programda Aksünger, buna rağmen İnce'nin "yüzde yüz aday olacağını" savundu. Aksünger, "Ancak yine bireysel bir adaylığa çıkarsa ve iyi bir hazırlık yapmazsa bu aldığı oyu hiç bir anlamı yok, çünkü seçim gecesi de kötü bir sınav geçirdi" diye konuştu.


"CHP'de kim koltuk sevdalısı?"

Programda Aksünger, Kılıçdaroğlu'nun "Koltuk sevdası olanların bu partide işi yok" sözlerine de tepki gösterdi. Aksünger, "Kim koltuğa yapışmış vaziyette? 2002 yılından beri milletvekilliği yapan ve toplumun doğru dürüst tanımadığı dünya kadar adam. Hiç bunlar hilafsız olarak listelere konuluyor" sözlerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nu "koltuk sevdalısı" suçlamasında bulunduğu kişileri açıklamaya davet eden ve bunun bir hakaret olduğunu savunan Aksünger, "Diyelim ki benden bahsediyor, Eren Erdem'den bahsediyor, Haluk Pekşen'den bahsediyor, Necati Yılmaz veya. Bunlar kim biliyor musunuz? Kendi listeye almadığı halde örgütün listeyi delerek parti meclisine soktuğu insanlar" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler