CHP Kurultayı yargıya mı taşınıyor?

CHP Kurultayı yargıya mı taşınıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan ve Özgür Özel’in yeni Genel Başkan olarak seçildiği son kurultay sonrasında sular durulmak bilmiyor.

Kurultay sonrasında delegelerin rüşvetle satın alındığına dair iddialar ortaya atılırken özellikle CHP Muş eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır’ın bizzat kendisinin de içerisinde olduğu bir organizasyon ile delegelerin para ile satın alındığını ve çeşitli kirli pazarlıklar döndüğünü ve bu pazarlıkların merkezinde ise Kurultay sonrasında CHP Muhasip Üyeliği görevine getirilen Özgür Karabat’ın olduğuna dair açıklama ve videoları çok konuşulmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu süreç konusunda herhangi bir hamlesinin olmadığı belirtildi.


Yaşanan süreç ile ilgili son olarak bomba bir iddia ise uzun yıllardır Ankara’nın en tecrübeli gazetecilerinden olan Nuray Başaran’dan geldi.

Dün gece CHP’deki Kurultay sürecinin değerlendirildiği bir eski adı ile Twitter, yeni adı ile X sosyal medya platformunda açılan Space odasında açıklamalarda bulunan Nuray Başaran, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bir grup delegenin yakın bir zamanda Kurultay’ın iptali için yargıya gidecekleri iddiasını paylaştı.

Nuray Başaran, öncelikle bir suç duyurusunda bulunulacağını, suç duyurusunun kabul edilmesi halinde ise Kurultay’da yaşanan usulsüzlükleri ispat eden belge ve bilgilerin yargıya teslim edileceğini belirtti.

KILIÇDAROĞLU SICAK BAKMIYOR

Böyle bir durumun gerçekleşmesi tarihinde CHP tarihinde ilk kez bir Kurultay’ın iptal edilmesi söz konusu olacak. Bununla birlikte Kurultay iptali kararı süreci işlerse partiye kayyum atanması gibi bir durumun yaşanabileği ve yerel seçimlerin bu kadar yaklaştığı bir sürede CHP’nin böylesi bir durumda ağır bir darbe alacağı belirtiliyor. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklar, eski genel başkanın kurultay süreciyle ilgili herhangi bir yargıya gitme yönünde bir eğilim içinde olmadığı bildirildi. İşte sosyal medyada Nuray Başaran'ın paylaşımları ve gelen tepkiler:

n-gazete.jpeg

n-gazete2.jpeg

n-gazete3.jpeg

n-gazete4.jpeg

n-gazete5.jpeg

n-gazete7.jpeg

n-gazete8.jpeg

n-gazete9.jpeg

n-gazete10.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler