CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ile Özel Röportaj: KARŞIYAKA’YA ESTETİK DOKUNUŞ

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ile Özel Röportaj: KARŞIYAKA’YA ESTETİK DOKUNUŞ

Ngazete İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Erkan Sevinç CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ile özel bir röportaj gerçekleştirdi.

NGAZETE ÖZEL

Röportaj: Prof. Dr. Erkan Sevinç

Karşıyaka İzmir’den bile kendini 35.5 şeklinde ayıran kentin en önemli ilçelerinden.Belediye Başkanlığı’na CHP den aday olan Dr.Cemil Tugay ilçeye estetik dokunuşu vermeye hazır.Niye estetik diyenler olabilir.Kendisi estetik cerrah da ondan. Karşıyaka’sına politik olarak hizmet etmek üzere yola çıkan Dr. Cemil Tugay’la N Gazete için biraraya geldik. Tugay çoğu kişinin merak ettiklerini sorularımıza samimi cevaplar vererek açıkladı.

E.S. :“Bir hekim olarak aktif politikaya girmeye nasıl karar verdiniz?”

C.T. :“Ülkede işlerin iyi gitmediğini gördüğüm için siyasetle ilgilenmeye başladım ve çözümün siyaset üzerinden olacağını düşündüm.Bu iş bizim görevimiz değil dediğimiz zaman siyaseti başka insanlara bırakmış oluyoruz.Sonra da yeterli kaliteden şikayetçi olmaya başlıyoruz.Siyaset sonuçta bir meslek değil.Belediye başkanlığı gibi görevler biraz sorumluluk görevleri.Eğer değişik meslek gruplarından insanlar siyasetle ilgilenmezlerse bu görev sadece belli insanların elinde kalır ve politik kısırlaşma başlar.”

E.S. :“Peki neden CHP?”

C.T. : “Benim çocukluğumdan beri dünya görüşüm Atatürk ilkeleri çerçevesinde şekillenmiştir.Özgürlüğe demokrasiye laikliğe inanan bir insanım.Bunları göz özüne aldığınızda zaten yolunuz CHP ile kesişiyor.Üye olduğumdan beri CHP içinde olmaktan da mutluyum.”

E.S. : “Niye milletvekilliği değil de belediye başkanlığı?”

C.T. : “Milletvekilliği düşünmedim.Biraz daha icracı görev daha mantıklı.Böylece daha etkin olabilirsiniz.Karşıyaka yaşamaktan mutlu olduğum, iyi tanıdığım, sorunlarına hakim olduğum bir yer.Eğer Karşıyaka’da Türkiye’ye örnek olabilecek modeller geliştirebilirsek mutu oluruz.Bize özgü bir yerel kalkınma modeli .Diğer belediyeler de bu model üzerinde yürüyebilirler.” 
 

E.S. : “Estetik cerrah olmanın avantajları da olabilir.”

C.T. : “Estetik bir yerde uyum demek, bir şeyin estetikli olması uyumlu olması demek.Şehrin tarihiyle, kültürüyle uyumlu birşeyler yapmak. Şehrin estetiği kendi içerisinde albenisi olan bir şehirleşmedir. Tabii ki avantajları olacak mesleğimin.”

E.S. : “Belediye finansal sıkıntılar içinde. İşçiler maaşlarını alamıyor,ödemelerde sıkışıklık var.”

C.T. : “Gelir gider dengelerine bakmak istiyorum..İnsan, malzeme, bina envanterine,.gelirler nerden geliyor giderlere nereye gidiyor bakmak lazım. Ayağımızı yere sağlam basmamız gerekiyor.Öyle noktaya gelmeliyiz ki yatırım yapabilelim, ödemelerde sorun olmasın.6 ay içinde bunu çözeceğiz. Bir disiplinize etmek gerekiyor sonra projelere geçeceğiz.”

E.S. : “Peki öncelikle hangi konulara dokunacaksınız?”

C.T : “Çarşının düzensizliği ele alınacak..Çöp toplamada reorganizasyon gerekiyor.Kent insanlarına nefes alabilecekleri alanlar açmak gerekir. Bazı yerlerde imar sorunları var mesela Bostanlı,buraya hemen el atmamız lazım.Kent aş işletmelerini yine ele almamız gerekecek.Fiyatlar daha uygun rakamlara getirilebilir.Kent koop marketleri de her şeyi satan marketler değil temel ihtiyaçları halkımıza ulaştıran yerler olmalı.Ve de sanal alışverişe de açılmalıdır.”

E.S. : “Karşıyakalıların bitmeyen bir sorunu da stat konusu”

C.T : “Yalıya stat yapılmasına karşı değilim destekliyorum.Ancak proje ve davalar hakkında yeterli bir bilgi alamıyoruz.Tamamlandığında 15 bin kişilik bir stat olacak. Karşıyaka’nın tarattarı daha çok.Eminim büyük bir stadda gündeme gelecektir.İki tane stadımız olsun istiyorum.”

5c5aa237eb10bb0524a81149.jpg

E.S. : “Karşınızda sadece Ak Parti adayı yok İyi Parti adayı da var.Bu sizi rahatsız ediyor mu?”

C.T. : “Rahatsız etmiyor ama oy kaybına uğramak istemiyorum.Karşıyaka’yı yine yüksek bir yüzde ile kazanacağımıza inanıyorum. Yeni bir vizyonla geliyoruz.Önümüzdeki 5 yılı dolu dolu geçirmeyi hayal ediyor ve “kaf kaf kaf sin sin sin kaf sin kaf sin kaf diyorum”

52940698_1985574774888432_1433977829380325376_n.jpg
 


 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler