CHP Albayrak'ı istifaya çağırdı

CHP Albayrak'ı istifaya çağırdı

CHP sözcüsü Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı'na istifa çağrısı yaptı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı arasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'lilere ilişkin açıklamalarına da değinen Öztrak, "Ülkeyi yöneten birileri seçim kaybetmekten bahsediyorsa o işin sonu geliyor demektir. EYT'lilerin sorunları çözülmeli" dedi.

Berat Albayrak’a istifa çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı istifa çağrısında bulunan Öztrak, "İstatistiklere yapılan makyajlar işsizliği saklamaya yetmiyor. Damat bakan sene başında 2,5 milyon kişiye iş sağlama sözü vermişti. İstihdam seferberliği programını açıklamışlardı. Seçimden önce dağa taşa bu programın pankartlarını astılar. Peki sonuç ne oldu? Bırakın 2,5 milyon insanımıza yeni iş vermeyi, bu dönemde 789 bin yurttaşımız işinden oldu. Milletine 2,5 milyon istihdam sözü verip yaklaşık 1 milyon insanı işsiz bırakan siyasetçi özür diler ve derhal görevinden istifa eder" dedi.

“Yetki sizde ama hesap vermeye gelince ortada yoksunuz” 

Son bir ayda üç ailenin siyanürle yaşamına son vermesine değinen Öztrak, "Toplumsal fay hatlarımız çatırdıyor. İnsanlarımız bu kadar çaresiz hale gelmişse bunun üzerinde kafa yormaya ihtiyaç var. Umutsuz insanlarımızın dertlerine siyaset çözüm üretmeyecekse iktidarlar neye çözüm üretecekler? Siyaseti ne için yapıyoruz?  Saray istiyor ki ödenemeyen çek ve senetleri, borçları, yağmalanan kamu kaynaklarını, rekor kıran işsizliği, gençliğimizin yurtdışına kaçmasını konuşmayalım. Yetki sizde ama hesap vermeye gelince ortada yoksunuz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin sözlerine tepki gösteren Öztrak, "İskandinav ülkelerinin EYT yüzünden battığını söyledi. Pes doğrusu! AK Parti genel başkanının battı dediği ülkelerde vatandaşlar bizim vatandaşlarımızın 5 ila 9 kat fazlası para kazanıyor. İşsizlik diye bir şey yok o ülkelerde. Sosyal güvenlik sistemi bir ülkede açık veriyorsa temel sebebi gencine vatandaşına iş bulamamaktır. Bu sadece senin emeklilik açıklarının büyümesine neden olmuyor, büyümenin de düşük olmasına sebep oluyor" ifadesini kullandı. 

Öztark konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Son belediye seçimlerinden ders almamışlar” 

"Dünya mutluluk sırasında 79. sırada olan Türkiye'yi yöneten AK Parti genel başkanı İskandinav ülkelerine ‘Battı’ diyebiliyor. Bu iktidar Suriyeli sığınmacılar için 40 milyar doları harcadı. O zaman ne yapacak ne edecek EYT'liler için kaynağı bulacaksın. Biz emekliye 2 ikramiye dediğimizde kaynak yok dediler. Sonra çıktılar tıpış tıpış bu parayı verdiler. Bu kaynağı bulamıyorsanız susacaksınız.

 Son belediye seçimlerinden ders almamışlar. Biz tek adam ucube rejim anlayışını reddediyoruz. Bu anlayışı gereğini yapsın diye milletimize havale ediyoruz. Tank Palet fabrikasını yandaş şirketle Katar ordusuna bedava verdiler. Şimdi çıkmış koyundan çobanlıktan bahsediyorlar. Bu milletin koyunlarına değil bir kurt, sarayın etrafındaki onlarca kurt musallat oldu. 

“Saray herkesi kör alemi de sersem sanıyor”

Şimdi Erdoğan şehir hastanesindeki korkunç zararları nihayetinde kabul etmiş durumda. Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak dedikleri projelerin birer birer batmakta olduğunu söyledi. Bu zarar millete hizmet için değil, yandaşa peşkeşten ortaya çıktı. Milletimiz sadece yatmadığı hastaneler için değil, uçmadığı havaalanları, geçmediği köprüler için para ödüyor. Saray anlaşılan herkesi kör, alemi de sersem sanıyor.

Ülkeyi yönetenler vergi topladıkları vatandaşlara doğru söylemek zorunda. Damat Bakan güçlü bilançoyu devam ettirdiklerini söyledi. Galiba sayı saymayı bilmiyorlar. Bu yılın en fazla sevineni faiz lobileri. 

Bilanço güçlüydü de vergileri arttırdınız? Bunlar bu kafayla bakkal dükkânı yönetemez. Hazine aradaki farkı borçlanarak kapatıyor. Yılın ilk ayında geçen yılın aynı döneme bakarak 125 milyar dolara çıkmış.

"İktidar batan şirketleri kurtarmakla meşgul"

Torba kanuna madde koyarak işi çözmeye çalışıyorlar. Bu işlerden hiç anlamayan bir milletvekilini teklif veriyor, ek 70 milyon lira borçlanma istiyor. Bütün bunlar iktidarın umrunda bile değil. Tek adam rejimi Meclis’i çok rahat by-pass ediyor. Hem devleti hem de milleti borçlandırarak bu krizden çıkaracaklarını sanıyorlar. Önlemleri derhal almaları lazım. Artan işsizlik milletin alım gücünü düşürüyor. Kısır döngüye çeviriyor. İşsiz kalan yurttaşlarımıza yeni beceriler kazandıracak kurslara önem vermeliyiz. İş güvencesi vermemiz lazım.

İktidar batan şirketleri kurtarmakla meşgul. Devlet kimsesizlerin kimsesi olmak için vardır. AK Parti Genel Başkanı artık ne söylediğini bilmiyor. Genel Başkanımız bu ülkede olmayan adalet gelsin diye yürüdü. CHP, bu ülkenin emperyalizme karşı savaşında bulunmuştur. 

Ülkeyi yöneten birileri seçim kaybetmekten bahsediyorsa o işin sonu geliyor demektir. EYT'lilerin sorunu çözülmelidir. Hayretle karşılıyorum. ABD gezisinden önce bir güvenli bölge kurulacağını ve Suriyelilerin oraya yerleştirileceği söyleniyordu. Şimdi bir varil edebiyatı çıktı. Bu milletin sırtına artık ilave bir yük yüklemeyin"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler