Cengiz Holding 1 milyon TL'ye vakıf kurdu

Cengiz Holding 1 milyon TL'ye vakıf kurdu

AKP iktidarı dönemin kamu kurumlarından milyarlarca liralık ihale alan Mehmet Cengiz de vakıf kurdu. Cengiz'in Mehmet Cengiz Eğitim ve Kültür Vakfı adı altında kurduğu vakfın 1 milyon TL de sermayesi var.

Haber Merkezi

AKP iktidarı döneminde kamu kurumlarında aldığı milyarlarca liralık ihaleler ile servetini katlayan Mehmet Cengiz de vakıf kurdu.

Resmi Gazete’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı ilana göre, Mehmet Cengiz, İstanbul’da “Mehmet Cengiz Eğitim ve Kültür Vakfı” adı altında bir vakıf kurdu.

İlanda, vakfın mal varlığının 1 milyon TL olduğu ve yönetim kurulunda ise Mehmet Cengiz, Ahmet Cengiz ve Uğur Cengiz’in yer aldığı ifade edildi.

ÇEVREYİ KORUMA VE AĞAÇLANDIRMA FAALİYETLERİ

Vakfın amacına ilişkin de şu ifadelere yer verildi: “Eğitim, bilimsel, araştırma ve geliştirme, sağlık, sosyal, yardım, kültür, doğa ve çevrenin korunması ve ağaçlandırma konularında kamuya açık olarak devletin kamu hizmeti yükünü azaltıcı faaliyetlerde bulunmaktır. Vakıf ayrıca kamu yararına vakıf olarak vergi muafiyeti statüsü alınmasını da amaç edinmiştir.”

Vakfın sona ermesi halinde mal varlığı devri ilişkin de “Vakfın tasfiyesinden arta kalan mal varlığı Hacı Şaban Cengiz Vakfı adlı vakfa devredilir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler