Cemal Reşit Rey'de Cumhuriyet Bayramı’na özel konser

Cemal Reşit Rey'de Cumhuriyet Bayramı’na özel konser

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yılına özel bir konser verilecek. Konserde Gedik Filarmoni Orkestrası sahne alacak.

Cemal Reşit Rey'de Cumhuriyet Bayramı’na özel konser

29 Ekim Perşembe günü yapılacak Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’nde; şef Orhun Orhon yönetimindeki Gedik Filarmoni Orkestrası, başarılı genç besteciler Mahir Cetiz ve Cem Oslu’nun yeni bestelerinin dünya prömiyerleri ile Cumhuriyet’in ilk dönem bestecilerinden, ulusal müzik akımının önemli temsilcilerinden Ulvi Cemal Erkin’in Sinfonietta adlı yaylı orkestra eserini seslendirilecek.

Geçmişle bugün arasında müzik köprüsünün kurulacağı konserde "Anadolu Nefesli Beşlisi" de solist olarak yer alıyor.

Besteci Mahir Cetiz dünya prömiyeri yapılacak olan yaylı çalgılar için yazılmış Aydınlığın Çağrısı adlı eserini “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 97’nci yıl dönümünden 1923’teki kuruluş zamanına uzanmaya çalışıyorum” diyerek tanımlıyor.

 

Konserde üflemeli beşli, yaylı çalgılar orkestrası ve vurmalı çalgılar için yazdığı Yolculuk adlı eserinin dünya prömiyeri yapılacak olan besteci Cem Oslu ise; eserini, savaş zamanında geçen, müziğin ve sevginin hayat zorlaştıkça artan değerini konu alan bir hikâyenin üzerine oluşturuyor.

Cumhuriyet Bayramı Konseri, saat 18.00 ve 20.00‘de pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler