Çavuşoğlu'dan YPG mesajı: Öyle de böyle de temizleyeceğiz

Çavuşoğlu'dan YPG mesajı: Öyle de böyle de temizleyeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yaptığı konuşmada terörle mücadeleye ilişkin mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bundan sonra da sınırımızın ötesindeki YPG, PKK teröristlerini temizleyeceğiz. Öyle de böyle de temizleyeceğiz. Bunun kaçarı alternatifi yoktur" dedi. 

Çavuşoğlu, Antalya'nın Kumluca ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve iş adamları ile Kale Kule Tesisleri'nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Çavuşoğlu, Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Proje Tanıtımı programına katıldı.

İttifakın Türkiye'ye karşı içeriden ve dışarıdan saldıranlara, içeriden ihanet edenlere, dışarıdan Türkiye'yi sarsmaya çalışanlara, engel çıkaranlara karşı da kurulduğuna işaret eden Çavuşoğlu, kimseyle husumetleri bulunmadığını, hedeflerini Türkiye'yi büyütmek, milleti hak ettiği seviyeye her anlamda çıkartmak olduğunu söyledi.

Başka bir ittifak daha kurulduğunu, onun kendilerini ilgilendirmediğini aktaran Çavuşoğlu, "Milletimiz kararını verecek. Kim milletin hayrına ittifak kurdu, kim yıkmak, yakmak, devirmek, ülkeyi bölmek için ittifak kurdu, bunu milletimiz görüyor. Kim nereden talimat alıyor, kim teröre hizmet ediyor, hepimiz görüyoruz. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Onlar bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Bizim sorunumuz dağdaki teröristlerdir. Onlardan talimat alan, onların şehirlerdeki uzantılarıdır. Bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek, bundan sonra da sandıkta da mücadelemizi yapacağız. Dağlarda da inşallah o teröristleri çukurlarına, inlerine gömmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"SEÇİMLER TÜRKİYE'NİN İSTİKRARI BEKASI İÇİN DE ÖNEMLİ"

Çavuşoğlu, seçimlerin Türkiye'nin istikrarı, bekası için de önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bu seçimde sizlerin verdiği destekle Türkiye'nin istikrarı daha da güçlenecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak yanıbaşımızdaki yangın yerlerinde de huzuru, barışı geçirmek için çalışıyoruz. Dün Cumhurbaşkanımızla Soçi'deydik. Suriye'de ateşkesin devamı için, siyasi çözüm için anayasa komisyonu dahil, sınırımızın öbür tarafındaki teröristleri bertaraf etmek için tavrımızı ve düşüncelerimizi ortaya koyduk. Bugüne kadar Afrin'nde Fırat Kalkanı'nda nasıl teröristleri temizlediysek, DEAŞ, PKK, YPG, El Nusra fark etmez. Terörist, teröristtir. Bundan sonra da sınırımızın ötesindeki YPG, PKK teröristlerini temizleyeceğiz. Öyle de böyle de temizleyeceğiz. Bunun kaçarı alternatifi yoktur. Biz tüm dünyada küresel bir aktörüz. Artık sahada da güçlüyüz, masada da güçlüyüz. Sahada kazandıklarımızı masada kaybetme devri bitti, geçti artık. Diplomasi ile diplomasi müzakere ise müzakere uzlaşı ise uzlaşı. Yeri geldi tepelerine binmek gerekiyorsa tepelerine binme ne gerekiyorsa. Hangi dilden anlıyorlarsa. O yüzden bizlere güvenin." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler