Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

ÇANTADA KEKLİK

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday ismi açıklamamakta hala direniyor. Kulis haberlerine göre gelecek ay başına da kalabilirmiş, hala değerlendirmeler yapılıyormuş

Ak Parti adayı Hamza Dağ İzmir’e adım atar atmaz yoğun bir seçim çalışmasına girdi. Hayatta olan olmayan başkanları ziyaret etti. Çoğu CHP li olan başkanların görüşlerini aldı. ”Biz İzmiriz” sloganına uygun çalışmalarını parti farkı göstermeksizin sürdürüyor. Ak Parti bu kez eski yanlışlarına düşüp CHP li başkana bel altından vurmuyor. Yaptıklarını değil yapacakları ile proje bazlı yarışmak istiyor CHP nin adayı ile.

CHP nin eş başkanları (Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ,Kemal Kılıçdaroğlu) ise henüz ne büyükşehirde ne de ilçelerde isimler üzerine uzlaşmış değil. Büyükşehir’de Selen Sayek Böke’nin genel sekreterlik makamını seçmesi ile öne 3 aday adayı çıkmış durumda. Mevcut Belediye Başkanı, eski Genel Sekreter, eski Bornova Belediye Başkanı. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım sade bir vatandaş bile önüne böyle bir seçenek konsa ne der? Tabii ki Tunç Soyer ile devam. Diğer iki aday bir sonraki seçimde değerlendirilmek üzere ilçe belediye başkanlıklarına kaydırılabilir. Aziz Kocaoğlu’nun son döneminde de öyle olmadı mı? Seferihisar Belediye Başkanı Soyer Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlandı.

Haa biz böyle yazıyoruz diye bazı kalemşörlerden“besleme basın” damgası yiyoruz o da işin başka bir yönü. Şunu açıklıkla ifade edeyim maddiyat bizi satın alamaz. Aç gezeriz ama yine kalemimizi satmayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de yayın grubumuza maddi destek falan yok. Basın İlan Kurumu’na tabiyken bayram seyran ilanları verilirdi. O kadar...

Tekrar dönersek aday açıklanmasına. Soyer hemen hemen her gün bir etkinlikte. Canla başla aşkla çalışmaya devam ediyor. Bugünkü İZSU’nun 28 milyar liralık açılış ve temel atma töreninde ““İlk sözümüz de, son sözümüz de, son nefesimiz de İzmir! Benimle birlikte yola devam etmeye var mısınız? “diyen varını yoğunu gücünü sevdiği kent için harcayan başkana hayır diyebilir misiniz?

İşte CHP nin yöneticileri önünüzde bir fırsat.27 Ocak’ta Çiğli Tramvayı hizmete girecek. Gelin o törene ve o törende “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’dir” diye ilan edin.

Biliyorum gelmeyeceksiniz. Niye? Çünkü sizler için İzmir çantada keklik. Oysa rakibiniz her geçen gün puan toplamaya devam ediyor.

Keklikler çok hızlı koşarlar. Hızlıca alçaktan uçup kaçarlar ve gözle takip etmek çok zordur. Ama unutmayın kekliği de avlarlar.

Şıkıdık mıkıdık, şıkıdık mıkıdık oynarlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR