CANPOLAT…

Sevgili dostlarım hepinize mutlu,huzurlu sevgi dolu bir Pazar günü dilerim.
Yazıma tüm ülkemizin bir gerçekliği ile başlayacağım nüfus kayıtlarımız.
Yani ana ve baba tarafından gelen soy kayıtları çok mühimdir.
Bazen kendiniz hakkında bile bilmediğiniz bir çok şeyi buradan öğrenebilirsiniz.
Aileniz hakkındaki çok derin bilgileri bu kayıtlardan öğrenebilirsiniz.
Bana kızdıklarında bazı derin devlet mensupları telefon açıp P….Ç diye küfür ederlerdi,bende onlara:)
Ben anne tarafından KAYSERİ kökenliyim,baba tarafından KONYA’lıyım.
NATO’nun siyasi kanadının irticai kalkışma tatbikatları yakın tarihimizde denendi.
Ne zaman 1969 7 temmuz’unda KAYSERİ’de ALEMDAR oteli ve eğlence kompleksi ile anılan TÜRKİYE ÖĞRETMENLER SENDİKASI toplantısında çıkartılan İRTİCAİ hadise tüm Kayseri'ye yayılmış,çıkan olaylarda devletin güvenlik makamları baş edememiştir.
Kayseri valisi yakın zamanda kaybettiğimiz babadan hemşerimiz ve dostumuz iyilik sever insan rahmetli ABDULLAH ASIM İĞNECİLER’in kendisinden bizzat dinledim,tamamen devletin güvenlik güçlerinin kifayetsiz kaldığı, içeriden öyle bir sistem kurulduğunu görev yapamaz duruma düştüğü emniyet ve jandarma mekanizmasının, bizzat şahsıma anlattı.
Rahmetli iğneciler kendi makamının basıldığı kendisinin esir alındığını şahsıma anlattı.
Daha sonra ANKARA’ dan gelen sessiz emirler ve kayseri dışındaki askeri birliklerin müdahalesi ile olaylar yatıştırıldı.
Bunları Kayseri’li olanlar iyi bilir kulakları çınlasın gençken yakın arkadaşım cukka Metin Salman ve baba Şahin Güngör çok anlatırdı.
ABOOV derlerdi kayseri yıkılmış yıkılmış,alemdar müzikholünde çalışan konsmatrisler paytonların arkasında sürüklenmiş dehşet hadiseler olmuş,sinemada öğretmenleri benzin dolu şişelerle sinema içinde yakmaya kalmışlar,ALLAH yardımcıları olmuş kurtulmuşlar.
Dönemin kayseri valisi merhum İĞNECİLER bana anlattığı bu tertibin DERİN NATO ve siyonizm tarafından aslında ilk KONYA’ da organize edilmek istendiğini fakat burada başarılı olamayacaklarını anladıklarında tertibi organize edecek olanların hadiseyi Kayseri'ye kaydırdıkları burada daha çok başarı ile tutacağını şahsıma anlatmıştı.
Tabi yaşım o zamanlar küçük yıl 1987 senesi başında rahmetli emekli günlerinde arada ziyaretime gelir oturur sohbet ederiz.
Bir geldiğinde yine devletimizin kozmik bir kurumundan bir dostumuz ile karşılaşınca,bu dostumuz çok büyük hürmet gösterdi rahmetli emekli vali iğnecilere.
Kahvesini içip ayrıldıktan tam yirmi dört saat sonra HÜRRİYET gazetesinin baş sayfasının altında bir haber dikkatimi çekti çok üzüldüm.
Haberde merhum vali için Nakşibendi tarikatı mensubu olduğu ile ilgili bir haber.
Bu haber canımı çok sıktı,o zamanlar bu görüşmelerimiz İSTANBUL SOVYET SOSYALİST CUMHURİYETLER BİRLİĞİ İstanbul baş konsolosluğunun karşısındaki yerimde gerçekleşiyordu.
Bu tarihi yerimi tüm Türkiye’yi bırakın dünya bilirdi.
Bir daha merhum ASIM İĞNECİLER uğramadı bana, bu beni KONYA’lı bir yakınım olarak çok üzdü.
Fakat hep düşündüm benle temaslarından sonra o kişinin bizi görmesi ile bu haber yapıldı,bu guruba çok dikkat etmem gerektiğini bunlardan bu işin geldiğini anladım.
Merhum dönemin BAŞBAKANI TURGUT ÖZAL CUMHURBAŞKANI olunca köşkteki merhum SÜLEYMAN DEMİREL beye yakın bir kaynaktan,hemşerim ahbabım iğnecilerin Turgut bey tarafından köşke danışman olarak atandığını öğrendim,ama hiç temas kurmadım.
Çünkü o dönemde köşkle temasımız Süleyman beye yakın kaynaklarla gelişiyordu.
Buradan tüm Türkiye’nin bu tip konulardan çok ciddi ders çıkartmasını tavsiye ederim.
BABAANNEM MELEK hanım ALBAY PERTEV beyin kızı MUSTAFA KEMALİN yakın silah arkadaşı, Konya dışındaki kazalardan İNGİLİZ ordusunun sağladığı maddi imkanlarla kalkışma organize ederek, KONYA’yı basan ve ildeki jandarma karakollarını ele geçirerek askerlerimizi şehit eden DELİBAŞ lakablı MEHMET in elinden kaçan iki TÜRK ordusu subayını evde kimseye haber vermeden saklayan babaannemiz MELEK hanımdır.
Daha sonra Ankara’dan trenlerle KONYA’ ya intikal eden KUVAYI MİLLİYE birlikleri isyanı bastırmış ve isyancıları ipe çekmiştir.
Melek hanım Konya rahatlayınca iki subaya çıkabileceklerini söylemiş ve onları serbest bırakmış.
Bunu öğrenen KUVAYI MİLLİYE komutanları isyan bastırıldıktan sonra özellikle MELEK hanımı ziyaret etmiş VURAL ailesi de o zaman iki subayı MELEK hanımın sakladığını öğrenmiştir.
Yıl 1971 menemen yakınlarında yolda bir köylüden babam taze peynir domates,biber aldı menemen içinde bir açık havada yiyeceğiz babam aslan git şu fırından iki ekmek al gel dedi.
Fırladım gittim eski bir fırın dökülüyor odun ateşinin önünde sarıklı bir fırıncı tam iki ekmek isteyecektim ki içeriye iki sarıklı esmer tenli kişi daha girdi,onları görünce ekmekleri almadan kaçtım arabanın kapısını açtım arkaya atladım kaç baba kaç dedim.
Annem ve babam şaşkınlıkla ne oldu oğlum dediler,baba baba dedim burada KUBİLAY asteğmeni şehit ettiler bunlar bizi de keser kaçalım dedim,annem ve rahmetli babam gülmekten arabada oturamıyorlar.
İlk okul birinci sınıfa gidiyordum ilk öğrendiğimiz CUMHURİYETİN ŞEHİTLERİ idi.
Kısadan hisse ben NATO‘yu doğduğumdan beri bilirim ta pulu basıldığı 1953 yılından itibaren.
NATO’da bizi bilir,soy ismimizi de bilir gelmişimizi geçmişimizi de.
Ama biz diğer akraba eş dost yakın çevre mahalleli gibi olmadık.
VATAN MEVZU BAHİS İSE GERİSİ TEFERRUAT deyip yönümüzü de çevirdik.
Onun için bu davada 1983 yılının 7 şubatından itibaren ne kadar çamur attıysanız o kadar o çamurlar temizlenir.Merak etmeyin ALTIN ALTIN dır çamur tutmaz.
Mevzide savaşıp arkadan vurulmak istemediğimden,mevziye ŞEREFLİ SLAV ordusu ile girdim…
SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.