Büyükhusun'da Büyüleyen Dünya; Sunaba Kasrı

Büyükhusun'da Büyüleyen Dünya; Sunaba Kasrı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi civarında, Kaz dağlarının eteğinde muhteşem bir atmosfer ile büyüleyen Büyükhusun köyünden izlenimleri ele alıyoruz bu yazımızda...

Asos'ta kekik kokulu, barışı simgeleyen zeytin dallarının süslediği; tüm duyularda renkler uyandıran ve duyguları canlandıran mistik rüzgar esintileri; ziyaretçilerinin ruhlarına fısıldayarak huzur bulduruyor.

4.jpg

Kaz (İda) Dağlarının eteklerinde antik Assos kentinin yanı başında bulunan Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Büyükhusun Köyü, son yıllarda yoğun bir ilgi görüyor. Oksijeni bol temiz havası ve billur gibi temiz ve serin sularıyla Ege Denizinin en gözde köşeleri arasına girdi bugünlerde. Büyükhusun köyünü tercih eden Kayserili işadamı Osman Gökpınar ve değerli eşi Nadia Hanım, yöre halkının sevdiği isimlerin başında geliyor.

1.jpg

Nadia ve Osman Gökpınar

Osman Gökpınar, başarısının sırrını anlattı. Gökpınar, Kaz Dağlarının eteklerinde bulunan Büyükhusun köyünde bölgenin coğrafyasına hayran kalarak büyük bir ev yaptırmaya karar verir. Taş işçiliğiyle bilinen köyde, taştan yapılan konak tarzı evin yapımı yaklaşık 6 yılı geçer. Evi tamamlanınca turizm işine girmek gerektiğini düşünen Osman Gökpınar, Hasun Oba adıyla tarihi adıyla bilinen köyde Turizm Bakanlığı belgeli, ziyaretçilerinin adeta zamanda yolculuk yaptığı Sunaba Kasrı'nı sanatsal dokunuşuyla ve ruhunun inceliklerini birleştirip inşa eder. Büyük şehirlerin gürültüsünden uzak, Ege denizinin serin ve pırıl pırıl sularının yanı başında, oksijen deposu bir orman eşliğinde tatil yapmak isteyenlerin tercihi konumundaki Sunaba Kasrı, Assos antik kentinin hemen yanı başında olmasıyla da öne çıkmış. Sunaba Kasrı, Osman Gökpınar ve eşi Nadia hanımın güler yüzü ve konukseverliğiyle olduğu kadar, seçkin ve özenli çalışanlarıyla sakin bir tatil olanağı sunuyor.

3.jpg

Sunaba Kasrı zihinlerde canlanan otel kavramının çok daha ötesinde bir cennet. Bahçesinden adım atınca Asos Antik kentinin mistik rüzgarının Sunaba Kasrı içinde kekik ve lavanta kokularıyla esintilerden vals yaptığını fark etmemek elde değil. Güzel yürekli ve güleryüzlü insanlar haricinde her biri birinden kıymetli koleksiyonlar barındıran Sunaba Kasrı, adeta müze, otel ve aile sıcaklığının en doğal notalarla harmanlanmış hali. Misafirlerini Asos ve Büyükhusun'un tertemiz doğası, mistik havası, tarihi dokusu, kadim zeytin ağaçları ve deniz manzarası, mis kokulu çiçekler, Osman Bey, eşi Nadia Hanım, güler yüzü ile resepsiyonda konukları karşılayan Çiğdem Kırcıoğlu ve şahane ekibin ilgisinin yanında zamanda yolculuk imkanı da karşılıyor. Osman Bey'in hem ilgisi hem de beraberindeki engin bilgisiyle oluşturduğu koleksiyon; ülkemizden ve dünyadan çeşitli radyolar, bardaklar, büfeler, bakınca ruhun hoş duygularına kapılar açan sanat eseri kapılar, bakır kazanlar, eskiden içlerinde zeytinyağları saklanan keramik küpler ve dahası sayılamayacak kadar çok ve hoş olan nice eserler barındırıyor. Her görenin kendinden ve geçmişinden bir şeyler bulacağı, geçmişe uzanan bir köprü olan, kalplerde tıpkı bir zeytin ağacı gibi kadim ve köklü bağlar kuran bu şahane ortam konuklarını en güzel şekilde ağırlıyor. Sadece bir otel değil, hayal ve hayatı güzel eserlerle, duygularla inşa eden Osman Bey'in sevdası; Sunaba Kasrı'nı aile sıcaklığını, Asos'un köy sessizliğini konuklarına sunuyor.

5.jpg

Sunaba Kasrı Müdiresi Çiğdem Kırcıoğlu,

Gelen misafirlerin Asos'un berrak sularında serinlemesi, dinlenmesi; dağ kekiği kokan yörede Sunaba Kasrı'nın sanat dolu müze gibi ortamında, sakin ve huzurlu doğasıyla, ruhun en güzel kapılarını aralayan deniz ve Midilli Adası manzarasıyla, Büyükhusun'da Büyüleyen Dünya; Sunaba Kasrıve mutfak ekibinin enfes yemeklerinin damaklarda bıraktığı tatla, Osman Gökpınar, değerli eşi Nadia Hanım ve ekibin aile sıcaklığındaki dostane ilgisiyle, etrafındaki antik kentler olan Asos Antik Kenti, Apollon Smintheus ve daha nice tarih dolu yerlerin büyüleyen mistik esintisiyle huzurlu, sakin bir tatil misafirlerine kucak açıyor.

img-20220820-wa0001.jpg

Başaşçı Batuhan Çetin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam