Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan, ortak liman, karayolları ve demiryolları taşıma zinciri kuruyor

Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan, ortak liman, karayolları ve demiryolları taşıma zinciri kuruyor

Balkanlarda dörtlü anlaşma

 

Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan, ortak liman, karayolları ve demiryolları taşıma zinciri kurma konusunda anlaştı

Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan liderleri ülkelerindeki mal sevkiyatlarını kolaylaştırmaya karar verdi. Bunun haberi Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ve Romanya Başbakanı Viorica Dancila ile Selanik’teki görüşmeleri sonrasında açıklandı.
Borisov, ülkelerimizin gayri safi yurtiçi hasılalarını ve gelirlerini yükseltmeliyiz ve ülkelerimizin refah seviyelerini artırmalıyız. Sadece Budapeşte’de 7 köprü var iken Romanya ile Bulgaristan’ı (Tuna nehri üzerinden) tek bir köprü bağlamaktaydı. Vidin-Calafat köprüsünden geçen trafik beklediğimizden 4 kat daha fazla, diye konuştu.

Bulgaristan Başbakanı aynı zamanda bölgedeki ülkelerin Asya ve Afrika’dan ithal edilen mallar için ortak ve tek gişede ödenebilecek gümrük vergi oranlarının belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Burgaz – Dedeağaç tren koridorunun da önemli olduğunu vurgulayan Borisov, ilgili bakanların gerekli projeleri ve finansmanı bu yılın Eylül ayına kadar hazırlayacakları umudunu dile getirdi.

Borisov, bir de Sırbistan ve Yunanistan ile gaz bağlantıları ve Rusya’dan gaz tedarikini yönlendirecek gaz dağıtım merkezi üzerinde çalıştıklarını ve bununla ilgili AB Komisyonu’ndan yardım isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Yunanistan Başbakanı Tsipras üç kıtanın kavşağında yer alan Balkanların, gelecekte önemli bir jeopolitik ve ekonomik rol oynayacaklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler