BU OTEL DÜNYAYA SAĞLIK SUNUYOR!

BU OTEL DÜNYAYA SAĞLIK SUNUYOR!

İzmir Balçova'da tüm dünyaya sağlık sunan bir otel var. Başta Norveç olmak üzere her yıl binlerce kişi bu otele gelip sağlıklarına kavuşuyor. Hani denir ya tam bu otele uygun; havası ve suyuyla...

İZMİR'DE BİR KAPLICA VE KÜR MERKEZİ: BALÇOVA TERMAL OTEL!

Zira burası Kaplıca ve Kür Merkezi....

Tarihte "Agamemnon Kaplıcaları" olarak bilinen ve 2500 yıldan beri insanlık için şifa kaynağı olan kaplıcalarda, şimdi modern bir tesis olan Balçova Termal Tesisleri  bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, modern dünyamızın ve tıbbın insanoğluna sağladığı imkanları sahip olduğu doğal güzelliklerle kaynaştırarak hizmet veriyor.

Sağlık Turizmi açısından Türkiye'nin en önemli ve en kapsamlı görevini üstlenmiş olan Balçova Termal Otel, şu anda ülkemizde bu işi yapan ilk ve tek merkez.

2-003.png

Fizik Tedavi-Kaplıca ve Kür Merkezi içerisinde, Balneoterapi, Hidroterapi, Elektroterapi, Ergo-Kineziterapi, Parafin, Aktinoterapi, Teşhis ve Tedavi Ünitesi, Individual ( Bireysel ) Terapi, Aktivite ve Egzersiz salonları ve Diş Kliniği bulunmakta.Ayrıca; 8 değişik büyüklükte ve ısıda termal havuz (2 adet kadınlara özel termal havuz) 37 termal küvetli banyo odası  , saunalar, buhar odası, SPA & Masaj, Fitness-Center bulunmakta.

 Norveç Sağlık Bakanlığı ile yapılan antlaşma gereği de son 24 yıldır her yıl 950 - 1000 romatizmalı hasta bu merkezde tedavi almaktadır. 1997,1999 ve 2000 yıllarında düzenlenen  uluslararası katılımlı bilimsel kongrelerde de sonuçları sunulan  tedavi başarı oranı ise  % 90-95.

79b9b9dc-925c-4c2e-b790-05cd782979c7.jpg

TARİHTEN GÜNÜMÜZE

Milyonlarca yıl yaşındaki termal suyun ilk kez ne amaçla ve ne zaman kullanıldığı konusunda çeşitli mitler ve tarihsel bilgiler var. İlk rivayetler suya da adını veren Agamemnon’a ve MÖ 1200’lü yıllara dayanmakta.

Milattan Önce 1200 yıllarında Ege’de, Truva Savaşı’nın ünlü komutanı Agamemnon, 10 yıl süren savaş boyunca askerlerini, savaş alanına en yakın olan ve günümüzde Balçova olarak bilinen bölgeye gönderir. Agamemnon, yaralı askerlerin kısa zamanda iyileşip geri döndüğünü görünce, kaplıca suyunun şifalı olduğunu keşfeder. Bir diğer rivayete göre de; yüzü ve vücudu yaralarla kaplı Agamemnon’un kızının bu sularda yıkanarak iyileşmesi ve güzelleşmesi üzerine, Agamemnon bu yörenin özel bir yer olduğuna inanır. Ve bu bölge tarihte Agamemnon Kaplıcaları diye anılır. Zamanla bu bölgeye çağlarına uygun hamamlar, kapalı hücreler, mikroptan arınma yapıları ile çamur ve su havuzları yapılır.

Milattan Sonra birkaç yüzyıl özellikle de Doğu Roma İmparatorluğu dönemlerinde Hıristiyanlığın o döneme özgü yalnız ruha değer veren ve cisme hor bakan görüşün de etkisiyle yıkanma ve vücut temizliği günah sayılmış ve her kaplıca gibi Agamemnon Kaplıcaları da ihmal edilmiş ve harap olmuş.

1415 yılında Osmanlılar tarafından İzmir’in alınması ve kaplıcaların eski önemine kavuşması sonucu diğer ılıcalar, kaplıcalar ve içmeler gibi Agamemnon Kaplıcaları da onarılmış ve tekrar şifa kaynağı olmuş.

Cumhuriyet döneminde de yöneticilerin desteğini alan Agamemnon Kaplıcaları giderek gelişmiş. İl Özel İdaresine bağlı olarak 1980’li yıllarda banyolar ve havuzlar yeniden yapılandırılmış ve önce otel bölümü sonra Tedavi Merkezi açılarak Balçova Termal Tesisleri adıyla sağlık ve turizmin hizmetine sunulmuş. Ve şimdi şifa dağıtmaya devam ediyor!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler