Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Bu ne yaman 'özel' çelişki?

Ak Parti yerel seçimlerdeki adaylarının bir bölümünü İstanbul’da açıkladı. Mevcut belediye başkanlarıyla yola devam edecekleri görüldü. Erdoğan geri kalanları da önümüzdeki günlerde Ankara’da açıklayacak. CHP de ise bekleme sürüyor. 3-5 günde sonucu alınabilen anketler bekleniyor, sahaya gönderilen ve aday adaylarıyla mülakat yapan isimlerin raporları bekleniyor. Örgütlerin önerileri bekleniyor. “Değişim” sloganıyla yönetime gelenlerin “bölüşüm” de bir sorun yaşadıkları aşikar. Yoksa bu beklemelerin bir açıklaması olamaz deyip bir fıkraya bağlayalım..

“Parti yönetiminden biri seçim çevresini gezerken bağlı olduğu değirmeni döndüren bir eşek görmüş. Yanındaki köylüye sormuş..”Bu eşeğin boynundaki zil ne işe yarıyor?” Köylü cevap vermiş: “Efendim o zil sustuğunda eşeğin durduğunu anlıyorum.Müdahale edince tekrar hareket başlıyor”. ”Akıllıca “demiş siyasetçi ve devam etmiş “Peki eşek olduğu yerde durup başını sağa sola sallarsa nereden anlayacaksın durduğunu?” Köylü cevabı yapıştırmış” Anlayamam tabii ki. Ama ne gezer efendim sizin gibi akıllı eşek buralarda?”

CHP nin çiçeği burnunda genel başkanı Özgür Özel’in henüz adayı belirleyemediği illerden biri de İzmir. Aşkla ,şevkle 5 yılını tamamlayan ve 2.dönem projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili her mikrofon uzatıldığında çelişkili açıklamalar yapıyor. Buyurun bunlardan birkaçı..

“İzmir’de başkan %70 le seçilmişse ancak yapacağımız ankette bu oranın altında bir sonuç çıkmışsa demek ki birşeyler kötüye gidiyor”

“Tunç Soyer’de bir kusur yok. Başkanı yıldırma çabalarına teslim olmayız”

“Mevcut başkan aday olacaksa zamanı geldiğinde ilan edeceğiz”

“Anketler yeni yapıldı.46 milletvekili raporlarını yazıyorlar.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı için de bir karar vereceğiz”

“İstanbul , Ankara, Aydın dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok”

“Soyer’in aday gösterilmemiş olması aday gösterilmeyecek anlamına gelmiyor”

“İzmir’e özel gayret gösteriyorum.Çünkü İzmir amiral gemisidir,sancak taşıyor.Deniz Kuvvetleri’nde en zor tayin amiral gemisine yapılır”

“Tayin”mi? Yapmayın allah aşkına. Sosyal Demokrat bir parti ve tayin. Yanyana durduğunda öyle sırıtıyor ki “tayin” kelimesi. Neyse CHP sevdalıları siz adayların açıklanmasını bekleye durun ben pikaba bir Ahmet Kaya plağı koyayım..

“Ne varsa buğusu genzi yakan
Ekmek gibi aşk gibi
Ah ne varsa güzellikten yana
Bölüştüm büyümüştüm

Bu ne yaman çelişki anne
Bu ne yaman çelişki anne
Kurtlar sofrasına düştüm”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.