BTS GRUBU VE GRUBUN MÜZİK ŞİRKETİ BIG HIT ENTERTAINMENT, 'BLACK LIVES MATTER' HAREKETİNE 1 MİLYON DOLAR BAĞIŞ YAPTI

BTS GRUBU VE GRUBUN MÜZİK ŞİRKETİ BIG HIT ENTERTAINMENT, 'BLACK LIVES MATTER' HAREKETİNE 1 MİLYON DOLAR BAĞIŞ YAPTI

ABD'de George Floyd cinayeti sonrası yeniden alevlenen ırkçılık karşıtı harekete destek veren sanatçılar arasına BTS grubu da katıldı. Grup ve şirketi Big Hit Entertainment, 'Black Lives Matter' hareketine 1 milyon dolar bağışladı.

Albüm-konser rekorları ve geniş hayran kitlesiyle dünyanın adından en çok söz ettiren gruplarından Güney Koreli BTS, Asyalı sanatçılara fiziki özellikleri ve dış görünüşleri üzerinden yöneltilen ayrımcı ifadelere karşın kendilerinin ırkçılığın karşısında durduklarını hatırlatır nitelikle bir adım attı.

ABD Minneapolis'te 26 Mayıs'ta siyah vatandaş George Floyd'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesini önce sosyal medya hesapları üzerinden kınayan BTS ve bağlı oldukları şirket Big Hit Entertainment, 'Black Lives Matter' (Siyahların Hayatı Değerlidir) hareketine 1 milyon dolar bağış yaptı.

Habere göre Big Hit Entertainment bağış haberlerini doğrularken bağışın bugün değil bu hafta başında yapıldığı belirtildi.

Hareketin başındaki isimlerden Kailess Scales, "Dünyanın dört bir yanındaki siyah insanlar yüzyıllar süren bastırılmışlığın yol açtığı travma yüzünden şu günlerde acı içinde. Siyahların hayatı için dayanışma içinde olan BTS ve dünyanın dört bir tarafındaki destekçilerimizin cömertliği karşısında duygulandık" ifadelerini kullandı.

BTS, 4 Haziran'da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Irksal ayrımcılığa karşıyız. Şiddeti kınıyoruz. Senin, benim ve hepimizin saygı görme hakkı var. Yan yana duracağız" demiş, 'Siyahların Hayatı Değerlidir' etiketini kullanmıştı.

'Gelecek neslin liderlerinden' biri olarak Time dergisine kapak olan BTS, Eylül 2018'de de BM kürsüsünden dünyaya seslenmişti. Grup adına konuşma yapan RM (gerçek adıyla Kim Nam-joon) "Kim olduğunuz, nereli olduğunuz, teninizin rengi, cinsel kimliğiniz önemli değil. Kendinizi anlatın. Kendinizi anlatarak kim olduğunuzu ve kendi sesinizi bulun" demişti.

Grubun 2019'daki konser turnesinin adı da 'Speak Yourself' (Kendinizi anlatın) olarak açıklanmıştı.

BTS, bu akşam TSİ 22.00'de YouTube'da canlı yayınlanacak 'Dear Class of 2020' etkinliğinde eski ABD Başkanı Barack Obama, eski First Lady Michelle Obama, eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve şarkıcı Lady Gaga ile birlikte konuşmacılar arasında yer alıyor. Etkinlik, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle mezuniyet heyecanı yaşayamayan öğrencilere yönelik olarak düzenleniyor.

Öte yandan Güney Kore müzik sektöründen başka isimler de gruplarıyla birlikte ya da bireysel olarak ırkçılığa karşı para yardımları yaptı. GOT7 grubundan Mark Tuan, George Floyd Memorial yardım fonuna 7 bin dolar gönderdi. Rapçi pH-1 'Black Lives Matter' hareketine 3 bin, DAY6 grubundan Jae de Minnesota Freedom Fund'a 1000 dolar bağışladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler