Borsa İstanbul yönetim kurulu üyelerine 18 bin TL huzur hakkı ve makam aracı tahsisi

Borsa İstanbul yönetim kurulu üyelerine 18 bin TL huzur hakkı ve makam aracı tahsisi

Yüzde 10'u Katarlılar'a satılan Borsa İstanbul A.Ş yönetim kurulunun pandeminin başında kendisine 'sınırsız haklar' tanıdığı ileri sürüldü.

Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanına aylık 24 bin TL, üyelere ise 18 bin TL huzur hakkı, makam aracı tahsisinin yanı sıra çok sayıda imtiyaz bulunuyor.

Pandemi sürecinde yapılan genel kurul toplantısı ile Borsa İstanbul'un Yönetim Kurulu üyelerine tanınan imtiyazlar ortaya çıktı.

Yönetim Kurulu Başkanına aylık 24 bin TL, üyelere ise 18 bin TL huzur hakkı, makam aracı tahsisinin yanı sıra çok sayıda imtiyaz bulunuyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İstanbul Varlık Fonu'na devredilen ve geçtiğimiz günlerde yüzde 10 hissesinin Katar'a satıldığı Borsa İstanbul şimdi de yönetim kurulunun kendisine tanıdığı imtiyazlarla gündeme geldi. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu 14 Nisan tarihinde toplanarak çok sayıda karar aldı.

Kararlara göre, Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan'a aylık 24 bin TL, aralarında Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla'nın da bulunduğu yönetim kurulu üyelerine ise 18 bin TL huzur hakkı tanındı.

KATAR'A DEVRİ BÜYÜK TARTIŞMA YARATTI

Katar, Perşembe günü imzalanan anlaşmayla Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payını satın aldı. 

Böylece Türkiye Varlık Fonu'nun Borsa İstanbul'daki payı yüzde 80,6'a düştü.

Türkiye Varlık Fonu'ndan (TVF) yapılan yazılı açıklamaya göre, 26 Kasım'da TVF ve QIA arasında imzalanan mutabakat anlaşması kapsamındaki işlem, QIA'nın 200 milyon dolarlık yatırımıyla sonuçlandı. Söz konusu işlem bedeli, Borsa İstanbul’un 2 milyar dolarlık toplam sermaye değeri üzerinden belirlendi.

Türkiye'yi Perşembe günü ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplamda 10 anlaşmaya imza attı. Borsa İstanbul'un Katarlılara satılması muhalefetin büyük tepkisine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler