Borsa İstanbul 111 puanla 3 ayın zirvesini gördü

Borsa İstanbul 111 puanla 3 ayın zirvesini gördü

Borsa İstanbul, 111 bin puan ile 3 ayın zirvesini gördü. Dolar/TL 6,78'in üzerinde euro/TL ise 7,67 düzeyinde...

Geçtiğimiz haftayı 110 bin puanın hemen üzerinde tamamlayan Borsa İstanbul, yeni haftanın ilk gününde 111 bin puanı aştı ve son 3 ayın zirvesini gördü. Gün ortasında 111 bin  42 puana kadar tırmanan BİST 100 Endeksi,  6 Mart'tan bu yana en yüksek seviyelere ulaşmış oldu. BU süreçte endeks koronavirüs salgını nedeniyle 17 Mart tarihinde 82 bin puanın altına kadar çekilmişti. Böyece 3 ay içerisinde Borsa İstanbul'da dip seviyeden bugüne kadarki yükseliş yüzde 35'i geçti.

Güne 6,76 seviyelerinde başlayan dolar/TL, günün ikinci bölümünde 6,79'un üzerine tırmandı. Euro/TL 7,67'nin üzerinde işlem görüyor.

Küresel piyasalarda iyimser hava

Küresel piyasalar, geçtiğimiz cuma günü ABD'den gelen sürpriz istihdam artışı ve işsizlik oranında düşüş sonrası New York borsaları yüzde 3'leri bulan yükselişle kapanmıştı. Cumadan sarkan iyimserlik havasıyla ABD vadelileri ve Asya borsalarında sınırlı da olsa yeşil ekranlar görülüyor. ABD vadelilerinde ise yüzde 0,60-,0-90 bandında artılar yaşanıyor. Avrupa borsalarında hafif de olsa ağırlıklı olarak alıcı bir gün yaşanıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler