Bolton: ABD, Bedel Ödetmek İçin Siber Saldırı Düzenliyor

Bolton: ABD, Bedel Ödetmek İçin Siber Saldırı Düzenliyor

ABD Başkanı Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, devlet kurumlarının yurtdışında saldırgan siber operasyonlara giriştiğini teyit etti.

Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla ilgili uzun süreli soruşturma hiçbir kanıt bulunamadığı için kapatıldı.

Bolton, Rusya ve diğer ülkelere ABD'nin içişlerine karışmanın bedelinin ödetileceğini göstermek için Amerikan devletinin yurtdışında siber saldırı düzenlediğini söyledi.

Oysa bugüne dek Washington ile müttefikleri, sürekli olarak Rusya ve Çin'i başka devletlere karşı saldırgan siber operasyonlar yürütmekle suçluyordu.

İthamları reddeden Moskova, sibergüvenlik alanında uluslararası işbirliği çabalarını yineliyordu.

Salı günü Washington'daki bir etkinlikte konuşan Bolton, geçen sene ABD'nin saldırgan siber operasyonlar düzenlemesine dair kısıtlamaları kaldırdıklarını, bunun ABD'nin hasımlarına yönelik bir mesaj olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

Bu, bize karşı siber operasyonlara girişen Rusya ya da bir başkasına şunu demek içindi: Yaptığınızı bulup ortaya çıkarırsak bedel ödersiniz.

Bize karşı siber kullanmanızın ödediğiniz bedele değmeyeceği kafanıza dank edene dek size çok pahalıya fatura edeceğiz.

Özel Savcı Robert Meuller'in 'Russiagate' raporunda, Rus askeri istihbaratı, 2016 ABD Başkanlık seçiminin Demokrat adayı Hillary Clinton'ın kampanyasının e-posta hesaplarını ve Demokratik Ulusal Komitesi'nin serverlarını hacklemek ve bunların içeriğini troller ve WikiLeaks aracılığıyla yaymakla suçlanmıştı.

WikiLeaks ile kurucusu Julian Assange, Demokrat Parti'nin içinde dönen dolapları gözler önüne seren e-postaları yığın halinde yayımlanmalarında Rus devletinin hiçbir rolü bulunmadığını, kaynağını açık edemeyeceklerini, ama bunun herhangi bir devlet olmadığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler