BİZİMKİSİ BİR SEÇİM HİKÂYESİ

Aşkım Tan / Ankara

Bir yerel seçim yaşadık ve bu seçim pek çok seçim bölgesinde ders verir nitelikte sonuçlandı. 

Belki de bundandır ki Sayın partili Cumhurbaşkanı ilk kez eşi ile birlikte yalnız yaptı o meşhur “Balkon Konuşmasını”.

Her ne kadar 
“Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece Rabb'imin huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Başka bir yerde asla...” ;
“Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım, 4,5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı, AK Parti iktidar mı, dolayısıyla Cumhur İttifakı olarak parlamentoda mıyız? Bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek, yine bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.”
 
cümleleri ile sağlam bir duruş sergilediğini ifade etmeye çalıştı ise de,
 

“Bizimkisi bir aşk hikâyesi
Siyah beyaz film gibi biraz
Gözyaşı umut ve ihtiras
Bizimkisi alev gibi biraz…” 

gibi içinde biraz gözyaşı ve hüzün barındıran rahmetle andığımız Kayahan’ın “Bizimkisi Bir Aşk Hikâyesi” adlı şarkısını seçmesine bir anlam yüklemek gereksiz mi olur dersiniz?

Seçim haritasına göre Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Burdur, Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Yalova, İstanbul, Sinop, Artvin, Ardahan, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Kırşehir ve Ankara olmak üzere CHP’nin galip gelmesi; önce “HDP’liler PKK’lıdır” şeklinde ötekileştirilen ve sonrasında oylarına talip olunan HDP’nin Kars, Iğdır, Van, Hakkâri, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır’da kazanması tartışmasız iktidar partisi için ciddi bir yenilgi olmuştur.
İşin doğrusu bu yerel seçimin en önemli kazananı daha önce Ovacık ilçesinde hayata geçirdiği kooperatifçilik ve üretim projeleriyle gündeme gelen ve Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Tunceli Belediye Başkanı adayı gösterilen Fatih Mehmet Maçoğlu oldu.

 “Emeklilikte Yaşa Takılanlar”, “3600 ek gösterge”, Kürt sorunu, FETÖ sorunundan doğan mağduriyet, “Beka Sorunu”,  işsizlik, hayat pahalılığı, Türk lirasının değer kaybetmesi, hukuksuzluk sorunu, üretimin yapılmaması ve göç sorunlarının çözümsüz kalması iktidar partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde önemli oranda kan kaybetmesinde önemli etkenlerdir
CHP İstanbul Büyükşehir Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun gece boyunca büyük bir sükûnetle oylarına barışçıl bir şekilde sahip çıkması ve zaman zaman yaptığı açıklamalarla tam bir kriz yönetme becerisini sergilemesi ise takdir edilesi bir durumdur. 
Türkiye’nin önemli büyükşehirlerinin ve ilçelerinin yönetimde el değiştirmesi ile verilmek istenen mesajı alan iktidarın kalan dört buçuk yılda dersine daha iyi çalışacağına hiç kuşku yoktur. 

Unutulmamalıdır ki her şey bir günde değişebilir ve “İzmir’in dağlarında, Ankara’nın bağlarında, İstanbul’un boğazında”, martın sonu bahar oldu!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum