Bitcoin Değer Artışı ABD’de Ticaret Savaşının Karşı Atağı Endişesini Uyandırdı

Bitcoin Değer Artışı ABD’de Ticaret Savaşının Karşı Atağı Endişesini Uyandırdı

ABD kongre Üyesi Brad Sherman kripto para işlemlerinin ABD’de yasaklanması çağrısında bulundu.

Buna rağmen önceki ay 3000 USD seviyesinden 5000 USD ye dönen bitcoin son bir ayda da %50 değer kazanarak 5000 USD den 7500 USD seviyesine ulaştı.

Bu artış hızı 60lı yılların filmlerindeki uçuruma sürülen arabadan en son atlama yarışını da anımsatıyor. Muhtemel bir KAR realizasyonuna bağlı ani düşüşten önce ne kadar durulursa o kadar kazandırıyor ama risk de artıyor.

Ancak bazı uzmanlara göre kripto para borsalarında düzenli ve organize bir bot müdahalesi ile bir realizasyon ertelenerek artışın sürmesini sağlıyor.

ABD li senatör Sherman’ın kripto paraların yasaklanması konusundaki gerekçesi ABD Dolarının uluslararası döviz işlemlerinde kripto paraların zamanla ABD dolarının yerini alabileceği ve bunun da Doların değerini, gücünü düşürebileceği yönünde.

Bu açıklamanın bitcoin değer artışının oransal olarak en yüksek olduğu günde gelmesi de manidar.

Diğer yandan İran yaptırımları ile kripto paraya yönelimin ticaret savaşından ve yaptırımlardan etkilenenlerin desteklediği bir organize bot atağı ile sürdüğü ve Dolar ve karşıtları arasında ticari bir güç savaşına dönüştüğü görüntüsü de oluşuyor.

index-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler