Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye Vize Vermeyi Durdurdu

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye Vize Vermeyi Durdurdu

Reuters haber ajansının ele geçirdiği BAE devlet belgesi, Körfez krallığının Türkiye dahil olmak üzere çoğunlukla Müslüman nüfusa sahip 13 ülkenin vatandaşlarına yeni vize vermeyi durdurduğunu gösteriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ülkeyi ziyaret etmek için sadece 20 ülkenin vatandaşlarından önceden vize almalarını talep etmezken, geri kalan ülkeler içinden 13'ünün vatandaşlarına vize vermeyi durdurdu. 

Reuters'in ele geçirdiği devlet belgesi, BAE'nin Türkiye dahil olmak üzere çoğunlukla Müslüman nüfusa sahip 13 ülkenin vatandaşlarına yeni vize vermeyi durdurduğunu gösteriyor.

İş ve ziyaret için vize başvurularına ret
Bu ülkeler şunlar: Türkiye, Suriye, Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Pakistan, Yemen, Cezayir, Tunus, Libya, Somali, Kenya.

18 Kasım'da yürürlüğe giren göçle ilgili bir genelgeye atıf yapan belgede, 13 ülkenin vatandaşlarının bir sonraki emre kadar iş ve ziyaret vize başvurularının durdurulduğu bildirilirken, vize engeline istisnaların olup olmadığı belli değil.

'Güvenlik endişeleri nedeniyle'
Reuters'a konuşan konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, Afganistan, Pakistan ve diğer bazı ülkelerin vatandaşlarına güvenlik endişeleri nedeniyle yeni vize verilmesinin geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Kaynak, bu endişelerin neler olduğunu belirtmedi, vize yasağının kısa sürmesinin beklendiğini dile getirdi.

Öncesinde İsrail'le ilişkileri normalleştirme ve vize muafiyeti anlaşmaları imzalandı
Körfez krallıklarının İhvan karşıtı hamle başlatmasından ve Katar'a yaptırım uygulamasından beri ilişkileri bozulan BAE ile Türkiye pek çok alanda zıt pozisyonlarda karşı karşıya geliyor. Diğer yandan BAE, ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda İsrail'le normalleşme anlaşmaları imzalayan Müslüman-Arap ülkelerin başını çekti. Geçen ay 
İsrail ile BAE arasında vize muafiyet anlaşması imzalandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler