Bir Yılda Dördüncü Kez: Pompeo'dan KDHC'yi Ziyaret

Bir Yılda Dördüncü Kez: Pompeo'dan KDHC'yi Ziyaret

Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Pazar günü Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri (Kuzey Kore) Kim Jong Un'u bir yılda dördüncü kez ziyaret edeceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Pazar günü Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri (Kuzey Kore) Kim Jong Un'u ziyaret edeceğini bildirdi.

Pompeo, 6-8 Ekim tarihleri arasında Japonya,Güney Kore ve Çin'i de ziyeret edecek. 

Bir Yılda Dördüncü Ziyaret

Pompeo'nun bir yıldan az bir süre içerisinde Kuzey Kore'ye dördüncü kez gideceğinin altı çizildi.Nauert, "Daha gidecek çok yolumuz var ancak bu konuda hep atacağımız bir sonraki adıma bakıyoruz." dedi.

Kuzey Kore ile görüşmelerin tıkandığı görüşünü reddeden Sözcü, "Bakan ve Başkan, bizim Kuzey Kore'ye 'iş olsun diye' süre tanımadığımızı, aksine bu konuda ümitli olduğumuzu söylediler." açıklamasında bulundu.

Kuzey Kore: 'Önce Güvenimizi Kazanın'

Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD'nin nükleer silahsızlanma talebinden önce Pyongyang'ın güvenini kazanma adımları atması gerektiğini açıklamıştı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong, BMGK'da "ABD'ye güven sağlanmadan, ordumuzda da güven hissi oluşmayacaktır. Bu koşullar altnda,ilk olarak bizim silahsızlanmamız söz konusu olamaz." demişti. 

Trump ise, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasında yükselen tansiyon dolayısıyla ivedilikle hareket etmesi beklenirken, 'zamana yayalım' demişti. 'Kuzey Kore lideri ile iyi bir ilişkimiz var.Ben seçilmeseydim, Obama Kuzey Kore'ye savaş ilan edecekti.' ifadesini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler