Dr. Mehmet Cavlı

Dr. Mehmet Cavlı

Bir Ülke Hayal Ediyorum(2)

drcavlimehmet@gmail.com

Kötü düşünceli insanlar, el ile saysanız iyi insanlardan fazladır. Bundan dolayı, onları kibar, menfaatsiz idare etmek, vatan, millet, hak, adalet diyerek idare etseniz yanılırsınız.  Onlar şiddet ve yıldırmadan anlarlar. Kanun ve cezalardan korkarlar.

Kendi menfaatını temin etmek uğrunda herkesin menfaatını feda etmeyecek olan insanlar gerçekten pek azdır. Bu insanların idaresi zordur. Hak; kabalık, kuvvet, güç diyenlerle mücadele gerçekten zordur.
İşte, kötü düşünceli insanların azalmasını, azınlıkta kalmasını ve kendi menfaatini diğer insanlara feda eden insanların çok olmasını hayal ediyorum.

Konunun en önemli yanı, bu çoğunluk kötü düşünceli insanları kullanan, düşmanlık yapan yabancı ülkeler, kötü karakterli insan ülkesi aleyhine çok iyi kullanacak ortamı kuruyorlar. Kötü insanları kullanan yabancı ülkeler,  bu kötü insanlar vasıtasıyla, ülke içi didişmeler, ayrışmalar,münakaşalar, gerilmeler ürettirirler. İnsanların çoğu murdar çorba gibi, murdar fikir, düşünce, kanaat öne sürerler. Başkalarının, devletin ve halkın malına, mülküne saldırırlar. Şiddet uygularlar. Doğruyu bulmaları, doğruyu onlara anlatmak mümkün değildir. Kendilerini hür sanan, cahil fikir ve düşünce akımı oluşur. Kötü insanlar vasıtasıyla, toplumun hayata bakış gözlüğü değişir, düşman ülkelerin hazırladıkları gözlüğü takarlar. Toplum kullanılan hale dönüşür. Her bir kötünün  gözlüğü takması, düşman ülkenin hakimiyetine girmesi demektir.

Toplumun ahlak,örf, anane yapısını bozarlar. Konuşurken din, kültür, örf, ahlak derler. Ama yaptıkları kötülüktür. Akıllıca tepki gösterenleri, akılsız muamelesi ile manen boğarlar. Anlaşmazlıklar artar. Adalet yok olur. Adalet, kötülerin kararına bağlı uygulanır. Hapishaneler kötü insanları barındırmaz. Çünkü, sistem kötülerden yana çalışır.

Ahlakı yüksek yöneticileri, yabancı ülkeler sevmez. Onunla çalışmazlar.

Ahlakı düşükleri sevmez gözükür, görünür, kendine zıt, düşman gibi gösterir, ama yakınıdır, dostudur, kullandığı süper malzemedir. Ona  gözlüğü takar. Kullanırlar.

Egemenlik, hakimiyet yabancı ülkelerin eline böyle geçer.

Bütün dünya bu yöntemlerle karıştırılmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.