Bir Star Wars Dizisi: The Mandalorian

Bir Star Wars Dizisi: The Mandalorian

Disney Plus+ merakla beklenen açılışını yaptı. Bu açılışın en özel ve çılgınlar gibi merakla beklenen dizisi de The Mandalorian da iki bölüm yayınlandı.

Star Wars evrenine hakim olanlar diziyi büyük bir merakla bekliyordu. Ben de bir Star Wars fan boy olmasam da diziyi çıktığı anda izleme şansını buldum. Bu yazıda spoiler olmadan ilk bölüm izlenimlerimi aktaracağım.

Öncelikle dizinin konusundan bahsetmek gerekiyor. Disney Plus diziyi duyurduğunda Star Wars izleyicileri Mandalorian ırkının hikayesi olarak diziyi düşündü. Malumunuz Mandalorian ırkı Ol Republic (eski cumhuriyet) diye anlandırılan dönemde büyük savaşların çıkmasına sebep olmuş bir ırk. Bu ırkın tarihsel sürecini izlemek zevkli olabilir diye herkes çok yükselmişti. Ama dizinin tanıtımlarında gelen olarak; “Kelle avcılığı yapan bir Mandalorian hikayesi” olarak basitleştirildi. Buna rağmen beklentiler hala çok yüksekti.

Aslında dizi Diney Plus’ın tam olarak anlattığı gibi başladı. The Mandalorian karakterimizin başarılı avcılıklarını ve kensinin popüler yapan maceralarını izledikten sonra daha zor bir görevi alması ve bu görevde av konumunda olarak gördüğümüz sürpriz bir eski dost ile dizi sona erdi. Bundan sonra nasıl ilerleyeceği veya neler anlatacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok.

Diziye gelen ilk yorumlar her Star Wars yapımına olduğu gibi ağır eleştiriler içeriyor. Sadece bir karakteri takip ettiğimiz ilk bölüm özellikle eleştirilmiş durumda. Neden daha fazla karakter görmediğimiz ise en çok yapılan olumsuz eleştiri. Eğer dizi bundan sonra da The Mandalorian karakterini takip edecekse sıradan bir Star Wars evreninde geçen dizi olarak kalabilir. Aksine yeni isimler ve daha öncelikli olaylar anlatılırsa büyük bir projeye dönüşebilir. Bu konuda benim yorumum ise kesinlikle ikinci seçenek. İlk bölümden anladığım kadarıyla büyük bir bütçe ayrılmış diziye. Adeta sinemada bir Star Wars filmi izliyorum gibi hissettim. Bu müthiş ortamı her hafta izleyecek olmak beni çok mutlu etti açıkçası. Bunun yanında bir de tanıdık yüzleri görmüş olmamız dizinin basit bir kelle avcılığı hikayesi olmayacağının açık açık bir sinyali.

Star Wars hayranlarının tüm eleştirilerine rağmen dizinin ilk imdb puanı 9.2 olarak ortaya çıktı. Bunun yanında estetik bakış açısı ile diziyi izleyenler bölüme tam not verdi. Gerçekten büyük bir görsel şölen.

Disney Plus dün açılışını yaptı ancak maalesef henüz Türkiye’de hizmet vermiyor. Bu nedenle diziyi legal olarak izleyebilmek mümkün değil. Bu yüzden üzülerek sizi illegal yöntemlere yönlendirmem gerekiyor. Bunun için bazı “torrent” veya “The Mandalorian izle” aramaları yapmanız gerekecek.

Dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşacak ve bölümler ortalama 50 dakika civarında olacak. Disney Plus Netflix ve Amazon’un aksine tüm bölümleri aynı anda yayınlamıyor. Bu yüzden her hafta bir bölüm izleme alışkanlıklarımızı yeniden kazanacağız gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler