Bir Kara Haber Daha: Akçakale'ye Bağlı Karakola Hain Saldırı ! Şehitlerimiz Var

Bir Kara Haber Daha: Akçakale'ye Bağlı Karakola Hain Saldırı ! Şehitlerimiz Var

Şanlıurfa’nın sınır ilçesi Akçakale’ye bağlı bir karakola havan mermisi düştü. Terör örgütü tarafından Tel Abyad üzerinden sınır karakoluna hain bir saldırı gerçekleştirildi.

İddiaya göre Suriye'nin Tel Abyad ilçesinden terör örgütleri tarafından sınır karakoluna hain bir saldırı düzenlendi ve bu saldırıda iki askerimizin şehit olduğu ifade edildi. Ayrıca 1'i doktor 3 askerimizin de yaralandığı belirtildi.

2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Tel Abyad'ın Ayn İsa bölgesinden gece saatlerinde PKK/YPG'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Teröristler tarafından ateşlenen havan mermileri sınır hattında bulunan bir hudut karakoluna isabet etti.

Bu saldırıda 3 askerimiz yaralandı. Yaralı askerlerimiz ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ayrıca askerlerimiz burada yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Ayrıca 2 askerimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

KARŞILIK VERİLDİ

Saldırı sonrası alarm durumuna geçilirken, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri, angajman kuralları kapsamında teröristlerin bulunduğu bölgeye misli ile karşılık verdi. PKK/YPG'li teröristlerin bulunduğu bölge yoğun ateş altına tutuldu. Obüs atışları Akçakale'den de duyuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler