BİR BANK ASYA LİGİ VARDI

Sen kalk Türk ligine Fetö bankasının adını ver.

Acaba hangi Fethullah yalamasının işi bu ?

Şimdi nerede ne yapıyor ?

Bank Asya’ya hesap açanlar hatta buraya elektrik parası yatıranlar tutuklanıp işlerinden atılırken 1.Futbol ligine Bank Asya adını verenlere dokunulmadı

Fetö’nün siyasi ayağı üzerinde yaygara koparanlara sormak gerekir:

Fetö’nün bürokrasi ayağı temizlendi mi?

Emniyette yapılanlar henüz unutulmadı.

Fetöcüleri ayıklama işi Fetöcülere verildi onlar da Fetöcü olmayan 1000 den fazla emniyet müdürünü  atıverdiler.

Bunların Danıştay’a yaptığı başvuru ise beş yıldır bekletiliyor.

İşte Fetö emrine verilen 1.Futbol Liginin öyküsü:

TFF 1. Lig'in adı bundan böyle Bank Asya 1. Lig olarak değiştirilirken, sponsorlukla ilgili sözleşme Swiss Otel'de gerçekleştirilen toplantıda imzalandı.
Toplantıya, Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Onger katıldı.
Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, bir katılım bankası olduklarını dile getirerek, "İlk kez sporda bir sponsorluğa imza atıyoruz ve 1. Lig'in kalitesini arttırmak istiyoruz" dedi.
11 yıldır faaliyette olduklarını ve Anadolu'da 50 şubelerinin bulunduğunu dile getiren Keser, "Zaten biz Anadolu'daki insanlarımızla birlikteyiz.

1.Lig'in çoğunluğunu da Anadolu'daki kulüpler oluşturuyor.

 Bundan sonra spor vesilesiyle onlarla olan bağımızı kuvvetlendireceğiz.

 Amacımız hem 1. Lig'in kalitesini yükseltmek, hem de bu lige genç ve yeni oyuncular kazandırmak" ifadesini kullandı.

Ayhan Keser, spordaki sponsorluklarını sürdürmek istediklerini de dile getirirken, bu anlaşmalarının şimdilik 1.5 yıllık olduğunu sözlerine ekledi.
Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı ise geçen sene D Spor olarak Lig (A)'nın yayın haklarını ve isim haklarını satma ve pazarlama hakkını aldıklarını vurgulayarak, “Amacımız Türkiye'de yeni bir marka yaratmak ve buna değer katmaktı. Gördük ki, düzenli yayınlarla bu ligin değerini yükseltti.

Geçen sene Lig A'da çok zevkli bir dönem yaşadık.

 Bu sene TFF 1. Lig olarak ismi değiştirilen lige, ikinci yarıdan itibaren Bank Asya sponsor oldu” diye konuştu.
Saygı, spor alanına yeni bir sponsor kazandırmanın sevincini de yaşadıklarını vurguladı.
Federasyon yönetim kurulu üyesi Cihangir Onger de Türkiye'de futbolu yaygınlaştırmanın, markalaştırmanın asli görevleri olduğunu kaydederken, Türkiye'nin en önde gelen kuruluşlarından Bank Asya'nın sponsorluğundan dolayı memnun olduklarını söyledi.

2010-2011 ve 2011-2012  sezonu Bank Asya adıyla oynandı.

2012’de Bank Asya, 1. Lig sponsorluk sözleşmesini feshettiğini açıkladı.
Bank Asya KAP'a yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig ismini kullanma hakkı veren sponsorluk sözleşmesini, yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini sözleşmede belirtilen şekilde yerine getirmemesi nedeniyle feshettiğini kaydetti.

Sürekli yükselen fanatizm, tribünlerin de dışına taşan şiddet olayları ve bir yıldır gündemden düşmeyen şike tartışmaları özel şirketleri futboldan uzaklaştırdı.

 Buna takımların Avrupa'daki başarısızlığı da eklenince Türk futbolu kamudan sorulur hale geldi. Bir dönem özel şirketlerin sponsorluk için sıraya girdiği bütün profesyonel liglerin isim hakkı kamu şirketlerine geçti.

 Son olarak Bank Asya'nın çekilmesinin ardından 1. Lig'in yeni sponsoru PTT oldu. Ligin adı PTT 1. Lig olarak tescil edildi.

İki hafta önce sponsorluk anlaşmasını tek taraflı feshettiğini açıklayan Bank Asya, 1. Lig sponsorluğuna tekrar geri döndü.
Geçtiğimiz haftalarda yayıncı kuruluş TRT ile anlaşmazlığa düştüğünü açıklayan ve sponsorluk anlaşmasından tek taraflı çekilen Bank Asya, 1. Lig sponsorluğuna geri döndü.
Bank Asya ile TRT arasındaki anlaşmazlık giderildi ve tekrar ligin ismi Bank Asya 1. Lig oldu. Türkiye Futbol Federasyonu da resmi internet sitesinde bu ligi tekrar eskisi gibi Bank Asya 1. Lig olarak değiştirdi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.