Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

BİR A4 LÜTFEN

Erkan Sevinç

CHP Genel Merkezi’nin aday belirleme sürecini çok kötü yönettiği konusunda herkes hemfikir.İzmir bu konuda en şanssız illerden..Son ana kadar adaylar belli olmadı.MYK dan çıkan isimlerin asansörde değişmesini bir kenara bırakın genel başkanla kameralara poz veren başkanların altından koltukları çekilmeye kalkışıldı. Genel başkanın “yolun açık olsun başkanım “diyerek adını açıkladığı Güzelbahçe belediye başkanı’na alternatif bir isim ortaya sürüldü ancak parti meclisi ilk kararında ısrar edince başkanın adaylığı katmerli onaylanmış oldu.Bir yerde başkan gitti,geldi. Tunç Soyer’in Seferihisar’ının adayı ise “ben yokum”deyip çekildi.Bayraklı’ya son anda adeta piyango gibi sürpriz bir isim atandı.Selçuk ilçe yönetimi toptan istifa ederken çeşitli ilçelerde küskünlükler,başka partilere geçişler yaşandı.

Bu toz duman içinde sadece büyükşehire değil ilçelere de yeni isimler atandı.Tabii YSK na listeler verilinceye kadar daha ne değişimler olacak bilinmez.Hele o günden sonra iktidar partisi ortaya ne dosyalar koyacak o da bilinmez.Henüz daha ilk dönemini sürdüren ve başarılı isimler arasında yer alan mevcut ilçe başkanlarının çoğunluğu görevi devralacaklara “istemeyerek de olsa” kucak açtılar.Ancak beş yıl iyi kötü birşeyler yapmışlardı karşılığında bir teşekkür bile almadılar.
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tazminatları ödemek için bütçesinde bir tören düzenleyecek parası olmayabilir.Bir plaket yaptıracak parası da yok diyelim. Telefon edecek konturlar da bitti,ödemeli bile arayamıyor.El insaf “Bugüne kadar gösterdiğiniz hizmetlere teşekkür ederim”yazılı bir A4 de mi gönderemezdi bu başkanlara. Normal yaşantılarında güzel bir anı olurdu,çerçeveletip asarlardı işyerlerine ya da evlerine.”İnciyim inci başkanlıkta birinci” diye konuklarına gösterirlerdi.

İnci deyince aklıma Kılıçdaroğlu’nun son günlerde yaptığı konuşmalardaki incileri geldi ister istemez. Misal ““Sandık güvenliği konusunda kimse endişe etmesin”.. Son milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi dahil olmak üzere hangi seçimde sandıkları kontrol edebildi ki CHP. Misal ““CHP nin dijital alt yapısı hiçbir partide yok”..Sonuçları Anadolu Ajansı’ndan alan bir partiden söz ediyoruz.Ya da üye kayıtlarımız güvenli değil deyip ön seçimden kaçınan bir partiden. Hangi dijital alt yapı? Misal” Sandığa gitmeyenlere sesleniyorum.Gidin Ak Parti’ye oyunuzu verin”.. Bir partinin genel başkanı böyle bir açıklama yapar mı allah aşkına. Bu arada Cumhurbaşkanı’nı tek adamlıkla suçlayıp sonuç alamayınca parti meclisinden yetki alınması nasıl bir çelişkidir.

CHP'nin yerel seçimde aday belirleme sürecinin sancılı geçmesi yerel seçimler sonrası yine bir kurultayın partiyi beklediğini gösteriyor.Üç büyükşehirdeki başarı ya da başarısızlıklar bu gidişi değiştirmeyecek gibi görünüyor.Bu kez Kılıçdaroğlu’nun karşısına sadece Muharrem İnce değil yeni isimler de çıkacak.Örneğin Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ya da Özgür Özel gibi isimler.
 

İsmi önemli değil bir  belediye başkanı Kılıçdaroğlu’na "Ön seçim yapmıyorsunuz, eğilim yoklaması yapmıyorsunuz. Ankara’dan uçaktan bakar gibi bakıp illere karar veriyorsunuz" demiş. Doğru demiş valla.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.