Binali Yıldırım' mı Ekrem İmamoğlu mu 3 Anket Şirketinden Benzer Sonuçlar

Binali Yıldırım' mı Ekrem İmamoğlu mu 3 Anket Şirketinden Benzer Sonuçlar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimin yenilenme kararı sonrası adaylar, çalışmalarını İstanbul'da devam ettiriyor.

Çalışmalar devam ederken, anket firmaları da tahminlerini yapıyor.

Her ne kadar anketler, her dönem tartışma konusu olduysa da seçimlerden önce en çok merak edilen de yine o rakamlar oluyor.

3 anket firması, seçim sonuçlarına dair tahmilerini paylaştı. Yayınlanan dört ankette, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 2 puan kadar önde olduğu belirtildi.

KONSENSUS

Konsensus araştırma şirketinin yapmış olduğu ilk ankete göre CHP'li İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın yüzde 2,1 farkla önünde bulunuyor.

Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı, 21-22 Nisan tarihlerinde 1.040 kişiyle yapılan anket verilerine göre seçmenlerin yüzde 50,2'si Ekrem İmamoğlu'na, 48,1'inin Binali Yıldırım'a ve 1,7'sinin diğer partilere oy vereceğini söyledi.

Sarı, 39 yaşa kadarki seçmen kitlesinin 23 Haziran'da alınacak neticelerde belirleyici olacağını altını bir kez daha  çizerek "DSP, Saadet, bağımsız adaylar, TKP ve diğer partilere oy veren 2,7'lik kesimin yüzde 1'inin de Ekrem İmamoğlu'na kaydığını görüyoruz.

Binali Yıldırım'a oy verenlerin pek fikrinin değişmediği neticesi var. Yıldırım'ın oy oranı yüzde 48,1 ile 48,3 arasında değişiyor.

MAK DANIŞMANLIK

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi'nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre; 23 Haziran'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde.

15 ve 20 Mayıs arasında yapılan anket neticelerine göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı öngörülüyor.

OPTİMAR

Optimar Araştırma şirketi 23 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili yapmış olduğu son ankette, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 52 ile Binali Yıldırım'ın dört puan önünde olduğunu ortaya koydu.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Hilmi Daşdemir, YSK'nın gerekçeli kararın açıklanmasından sonra yapılan yeni araştırmanın da önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler