BILLBOARD 200 MÜZİK LİSTESİNDE BEATLES'TAN BU YANA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

BILLBOARD 200 MÜZİK LİSTESİNDE BEATLES'TAN BU YANA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Son olarak Time dergisi tarafından ‘Yılın En Etkili 100 Kişisi’ listesine seçilen Güney Koreli grup BTS müzik listelerindeki başarısını bir adım ileriye taşıdı.

Batı basınında adının başındaki 'K-Pop grubu' nitelemesinden sıyrılmaya başlayan BTS albüm satışları, yükleme ve akış verileri değerlendirmeye alınan Billboard 200 müzik listesine bu hafta son albümü ‘Map of the Soul: Persona' ile ilk sıradan giriş yaptı.

Böylelikle BTS 1 yıldan kısa süre içinde bu listede 3. kez birinci olan ilk grup oldu (2 Haziran 2018 tarihli listede ‘Love Yourself: Tear’, 8 Eylül 2018 tarihli listede ‘Love Yourself: Answer’).

Billboard’dan yapılan açıklamaya göre BTS Beatles’tan beri bunu başarabilen ilk grup olarak kayıtlara geçti.

Beatles’ın 1995-96 aralığında çıkardığı ‘Anthology 1’, ‘Anthology 2’ ve ‘Anthology 3’ albümlerinin üçü de 1 yıldan daha kısa süre içinde Billboard 200 müzik listesinde ilk sıraya yerleşmişti.

Billboard geçen yıl ‘Love Yourself: Tear'ın, 'son 12 yılda zirveye oturan, daha çok yabancı bir dilin hakim olduğu parçaların yer aldığı ilk albüm' olduğunu da açıklamıştı.

BTS’in 1 Mayıs’ta düzenlenecek Billboard Müzik Ödülleri’nde 2 kategoride adaylığı bulunuyor.

Grup, son albümleri ‘Map of the Soul: Persona’nın çıkış parçası olan ‘Boy With Luv’da kendilerine eşlik eden ABD’li şarkıcı Halsey ile performans sergileyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler