Bilim İnsanlarından, Uçakların Geleceğini Etkileyecek Müthiş Bir Buluş Daha

Bilim İnsanlarından, Uçakların Geleceğini Etkileyecek Müthiş Bir Buluş Daha

Bilim insanları, karbondioksiti (CO2) jet yakıtına dönüştürmeyi başardılar. Bu buluş sayesinde sadece yeni uçaklar değil, mevcut uçaklar da gökyüzünde gezinmeye devam edebilecek...

Araştırmacılar, elektrikli hava araçları ve alternatif yakıtların çözüm olmadığı durumlarda hava yolculuğunun çevreye etkisini azaltmak için bir yol bulmuş olabilir. Wired'ın bildirdiği üzere Oxford Üniversitesi bilim insanları, başarılı bir şekilde CO2'yi (karbondioksit) jet yakıtına dönüştürmeyi başardılar ve böylelikle geleneksel sistemlerle çalışan hava araçlarının net sıfır emisyona sahip olma ihtimalini gerçeğe dönüştürdüler.

Bu yaklaşım pahalı olmamasının yanı sıra karmaşık da değil ve yaygın malzemeleri kullanıyor. Ayrıca hidrojen ve suyu yakıta çevirme süreçlerinden de daha ucuz.

Yine de araştırmacılar, bu konularda büyük bir zorluk görmüyorlar ve endüstri ortakları ile görüşmelere başlamış durumdalar. Ayrıca bu seçeneğin filolar için en mümkün seçeneklerden biri olması da mümkün. Elektrik veya farklı bir yakıta geçiş yapmak için firmaların pek çoğunun hava araçlarını tamamen yenilemesi gerekecektir. Ancak bu dönüştürme süreci ile havayolları, var olan hava araçlarını kullanmaya devam ederken, tamamen çevre dostu sistemlere geçene kadar karbon-nötr olabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler