Biden: "Geçiş konusunda Trump yönetimine karşı yasal işlem başlatılmasını reddetmedim"

Biden: "Geçiş konusunda Trump yönetimine karşı yasal işlem başlatılmasını reddetmedim"

ABD başkanlık seçimlerinin Demokrat adayı Joe Biden, geçiş konusunda Trump yönetimi ve geçiş sürecini başlatmakla görevli olan hükümet kuruluşu Genel Hizmetler İdaresi'ne (GSA) karşı yasal işlem başlatılmasını reddetmediğini söyledi.

 

ABD başkanlık seçimlerinde zafer ilan eden Demokrat aday Joe Biden, Ulusal Valiler Birliği (NGA) yürütme komitesiyle, yardımcısı Kamala Harris'in de katılımıyla düzenlediği toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

 

Biden, açıklamasında yönetim geçişi sürecinde Donald Trump yönetimi ve geçiş sürecini başlatmakla görevli olan hükümet kuruluşu Genel Hizmetler İdaresi'ne (GSA) karşı yasal işlem başlatılmasını reddetmediğini ifade etti. Biden, ayrıca Cumhuriyetçi aday Trump'ın yenilgiyi kabul etmeyesi hakkında Amerikan halkının 'inanılmaz bir sorumsuzluğa tanık olduğunu' dile getirdi.

Şükran Günü'nden hemen önce ya da sonra Hazine Bakanı olarak seçtiği ismi duyuracağı bilgisini paylaşan Biden, "Demokrat Parti'nin tüm unsurları; ılımlılar ve ilericiler tarafından kabul edilecek biri" ifadelerini kullandı.

NGA toplantısına ilişkin bilgi veren Biden, "Valiler, Kovid-19'u yenmenin hepimizin ortak çalışmamızı gerektireceğini açıkça belirttiler" dedi.

 

Tüm valilerin, 'güvenli ve ücretsiz bir aşının' dağıtımını desteklediklerini söylediğini de sözlerine ekleyen Biden, ekonomiyi tamamen kapacağı yönünde Trump'ın kampanyası tarafından dile getirilen suçlamalara ülke çapında bir kapanmayı gerektirecek bir durum olmadığı yanıtını verdi.

Sözgelimi toplantının tek seferlik olmadığını, göreve geldikten sonra da salgın konusunda valilerle görüşmeyi sürdüreceğini vurgulayan Demokrat aday, maske takmanın bir 'vatanperverlik görevi' olduğunu söyleyerek valileri maske takma zorunluluğunu desteklemeye çağırdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler