Beypazarı Maden Suyu İsviçre'de ne gerekçesiyle yasaklandı?

Beypazarı Maden Suyu İsviçre'de ne gerekçesiyle yasaklandı?

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı Maden Suyu’nun içerisinde yüksek miktarda bor bulunduğu ve tüketilmemesi gerektiğini açıkladı.

Beypazarı belediye başkanlığı da yapan Mansur Yavaş, Beypazarı Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Ercan'ın da nikah şahitliğini yapmıştı.
Türkiye’de en çok tüketilen maden suyu markalarından “Beypazarı” hakkında İsviçre’den dikkat çeken bir bilgi paylaşıldı. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun paylaştığı rapora göre Beypazarı Maden Suyu’nda yüksek miktarda “bor” bulundu.

beypazari-maden-suyu-isvicrede-ne-gerekcesiyle-yasaklandi1.webp

Bu nedenle satışının yasaklanması ve tüketilmemesi gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Raporda ayrıca Beypazarı Maden Suyu’nun içinde bulunan “Bor”un insan sağlığını tehlikeye soktuğunu, hamile kadınlarda ise çocuk gelişimini engellediği bilgilerine yer verildi.

İşte Beypazarı ile ilgili hazırlanan raporda yazılanlar:

“Genel uyarı: Çok yüksek bor içeriği

Beypazarı marka maden suyu

Resmi inceleme kapsamında maden suyundaki bor içeriğinin çok yüksek olduğu tespit edildi.

Federal Gıda Güvenliği Dairesi ve Veteriner İşleri (BLV), Beypazarı markasına ait maden suyunun kullanılmamasını tavsiye ediyor.

BAK-SAN GmbH şirketi markanın ürünü derhal kaldırdı, satıştan çekildi ve geri çağırma başlatıldı.

Beypazarı'ndan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Beypazarı sahibi Niyazi Ercan ve Cemil Ercan kim.

1961 yılında Ankara'da doğan Niyazi Ercan, Gaziantep'ten ayrılarak çalışmak için Ankara'ya yerleşen Beypazarı Maden Suyunun kurucusu Cemil Ercan'ın oğlu. Şu an ikinci kuşak temsilci olarak Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu başkanlığı görevini yürütmekte.TED Ankara Koleji mezunu olan Niyazi Ercan, yükseköğrenimini makina üzerine tamamladı. 1984 yılında evlenen Niyazi Ercan evli ve iki çocuk babası

Türkiye’nin ilk maden suyu üreticilerinden olan Ercan Ailesi 1957 yılında kurulduğunda 6000 şişe kapasiteli Beypazarı Maden Suyu, bugün 60 bin m2 kapalı alana kurulu ve sektörünün en büyüğü olma özelliği taşıyan tesisinde, saatte 300 bin şişe üretim kapasitesine sahip lider maden suyu şirketi konumunda.

Niyazi Ercan, bugün 27 farklı ülkeye ihracat yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler