Beyaz Saray: Ukrayna'ya yapılan siber saldırıların sorumlusu Rusya

Beyaz Saray: Ukrayna'ya yapılan siber saldırıların sorumlusu Rusya

ABD yönetimi, Ukrayna Savunma Bakanlığı'nı ve ülkedeki büyük bankaları hedef alan son siber saldırılardan Rusya'yı sorumlu tuttu.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Rusya, Ukrayna bankalarına ve savunma bakanlığına siber saldırı düzenlenmekten sorumlu tutuldu.

"RUSLAR, DAHA YIKICI ZEMİN HAZIRLIYOR OLABİLİR"

Beyaz Saray’ın Baş Siber Yetkilisi Anne Neuberger, "Bu hafta, iki büyük bankayı ve hükümet web sitesini çevrimdışı hale getiren siber saldırılar, Ukraynalı yetkililerin sistemlerini hızlı bir şekilde yeniden çalıştırabilmeleri nedeniyle sınırlı bir etkiye sahipti, ancak Rusların daha yıkıcı zemin hazırlıyor olması mümkün." dedi.

"RUSYA'NIN SİBER SALDIRILARI, SON 10 YILDA ARTTI"

Neuberger, ABD’nin Ukrayna’ya yönelik siber saldırılarından Rusya’yı sorumlu tuttuğunu söylerken, ABD’nin bir siber saldırı tarafından hedef alınacağını gösteren hiçbir istihbarat olmadığını belirtti.

Neuberger yaptığı açıklamada, "Son on yılda Rusya, sınırlarının ötesindeki askeri faaliyetlerinin önemli bir parçası olarak siber saldırı kullandı. Bu nedenle ve Başkanın talimatıyla, Kasım ayından bu yana potansiyel siber saldırılara karşı çalışıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler