Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan İstifaya Yanıt

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan İstifaya Yanıt

Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, açıklamalar yaptı, "Kupa kazandığım için başarılı değilim. Ekonomik kadroyla şampiyon oldum. Benim için başarı kriteri bu" dedi. Sergen Yalçın, ""Beşiktaş'ta görevi bırakmam söz k

Çıkıp her şeyi konuşamıyorsun. Yaptığımız iş zor bir iş, her şeyi konuşursan iş farklı bir yere gidiyor. Oyuncuların kazandığı kupalar bunlar. Sahada mücadeleyi veren onlar. Benim başarı kriterim kupalarla ilgili değil. 

Ben kulübe hiçbir şekilde zorluk yaratmaya çalışmadım. Ekonomik bir kadro kurdum. Tarihin en zor sezonunda kadroyu böyle tutmak, genç oyuncuları kullanmak çok önemli. İki genç kaleciyle oynadım, genç Rıdvan'ı a takıma monte ettim, ekonomik olarak bir kadro kurdum ve bununla şampiyon oldum, benim için başarı kriteri bu. En büyük başarısızlığım Güven Yalçın'ı, bir türlü işin içine sokamadım. Gelecek sezon onu da takıma monte etmek istiyorum.

Bu sezon Beşiktaş için Avrupa doğru zaman değildi. Trabzonspor'un cezasıyla bir anda burada bulduk kendimizi. Sonra UEFA. Bunlar planda yoktu. Hazırlık süreci planımız vardı ama olmadı. 7-8 oyuncu 4 antrenmanla PAOK maçına çıktı. Tam hazırlık yapamadık. PAOK köy takımıymış! Biz seviyoruz bunları, böyle ifadeler kurmayı. Futbolda bunlar doğru değil.

"BİZ DE 100-150 MİLYONLUK TAKIM YAPMAYI BİLİRİZ"

Bir oyuncu için 'çöp' ifadesi kullanılır mı? Ne kadar ayıp bir şey! Welinton çok eleştirildi ama sezonun en iyi oyuncularından biriydi. Hatta istatistik olarak en iyisi. Bize 5 milyon euroluk oyuncu alalım dediler de biz almadık mı? Önce ekonomiyi konuşun, sonra transferi konuşun. Biz de 100-150 milyonluk takım yapmayı biliriz ama ortada gerçekler var.

Ben Beşiktaş'ın ekonomisine zarar vermedim. Sezon başı öyle bir şey harcamadık. Ben kupa kazandığım için başarılı değilim. Ben bunları yaptım. Kulübe para harcatmadım. Genç kaleciler, 20 yaşındaki sol bek.

"BEŞİKTAŞ'TA GÖREVİ BIRAKMAM SÖZ KONUSU OLAMAZ"
Benim Beşiktaş'ta görevi bırakmam söz konusu olamaz. Taraftarın bu kadar destek verdiği bir yerde, ben görevi bırakamam. Biz başarılı olacağız. Ben yenildiğimiz maçtan sonra, şampiyon olacağımızı söyledim. Biz her şeyimizi sonuna kadar vereceğiz. 

Herkes, 'Beşiktaş şampiyonluğu hak etti' dedi. Demek ki biz izleyen insanlara bir şey sunmuşuz. Benim için en güzeli buydu. Biz bir şey sunmak zorundayız.

GHEZZAL TRANSFERİ

Ghezzal transferini anlatayım. Telefondan 1 dakika falan izledim. Oyuncuyu bir gördüm. Dedim ki, bu oyuncu nerede? Hiç tanımam Ghezzal'ı. Hemen getirin bunu dedim. Öyle aldık. Ekonomik de aldık. Parasının yarısını Leicester ödüyor.

Oyuncuyu performans alacağın yerde oynatmak önemli. Aksi halde oyuncu kötü görünür. Örnek Larin. Santrfor özellikleri yok. Değişik özellikleri var. Biz Larin'i özellikleri doğrultusunda kullandık. Mesele bu.

Oyuncuda yetenek varsa, Ozan Tufan gibi, onu ortaya çıkarmak çok zor değil, sadece oyuncunun istemesi gerekiyor. Ozan'ın da bana geldiğinde durumu belliydi, 'Sen futbolcusun, böyle oynaman gerekiyor' dedik.

"SİZİN ŞAMPİYONLUKTAN ANLADIĞINIZ BU MU?"

Televizyonda sürekli maddiyat konuşuyorlar, sizin şampiyonluklardan anladığınız bu mu? Biz daha farklı duygular tatmak istiyoruz, başka duygular tatmak istiyoruz. Bana kontrat getirdiler, ben ne yazdığını bilmiyorum, okumadım. 1 sayfasını bile okumadım. 

Sorun çıkaran adam antrenör olur mu? Sorun çözen adam antrenör olur. Biz hiç sorun çıkarmadık. Antrenmanlarda da öyle. Yönetimle, başkanla hiç sorun yaşamadık. Sorun çıkarmak değil, sorun çözmek bizi başarıya götürür. Futbolcuyken şunu yapıyordu diyorlar. Sana ne kardeşim benim futbolculuk dönemimden? Neden yalanlar anlatıp da beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorsun?

Başkan herkesin maaşını, primini gününde ödedi, çok önemli iş yaptı, bu çok önemli. Geldiğimizde ne problemler vardı. Bu sene toparladılar, kampanyalar yaptılar, kendi kontratımda ekonomiye yardımcı oldum. Sezon içinde hiçbir şey istemedik, bir oyuncu istemedik. 

"İNŞALLAH SENEYE BEŞİKTAŞ'TA OLURUM" Beşiktaş yönetimi ile gelecek sezon için hiçbir şey konuşmadım.  'Yok hoca onu istiyor, yok hoca bunu istiyor'. Ya arkadaş siz bunu mu anlıyorsunuz? Önce sistem, önce kadro. Kontrat en sonra. Ben başarılı olmak zorundayım. Kendimi kontrat ile koruma altına alamam. Başarıyla korurum.

İnşallah seneye Beşiktaş'ta olurum, tabii ki çalışmak istiyorum. Neden olmayayım? Yönetimle daha hiç görüşmedim. Hoca şu kadar istiyor, onu istiyor, bunu istiyor. Biz başka şeyler istiyoruz, maddi konu, en son konu. Önce sistemi, kadroyu konuşacağız.

Şampiyonlar Ligi oynayacağız, kadro kurabilecek miyiz? Villarreal diyoruz, İspanya'nın baş altı takımı, 250 milyon euro bütçesi var. Bizim bütçemiz 25-30 milyon euro. 25-30 milyon euroluk bütçeyle, 1 milyar euro bütçesi olan takımlarla oynayacaksın. Nasıl olacak?

ABOUBAKAR AÇIKLAMASIAboubakar'la henüz konuşmadık. Devam edecek mi bilmiyorum. Ekonomi benim işim değil, bu başkanın vereceği karar. Aboubakar ile sezon içerisinde sorun yaşadım. Yeni Malatyaspor maçı sonrası yaptığı hareket doğru değildi.

"HULK'U İSTEDİM, YALVARDIM"

Ben devre arasında Hulk'u istedim, yalvardım. Ekonomisi de çok büyük değildi ama büyük dediler, karşına ekonomi çıkınca camianı korumak adına duruyorsun.

Her şeye sen mi karar veriyorsun diyorlar? Evet ben karar vereceğim tabii. Kim karar verecek? Oyuncularla ben antrenman yapıyorum, ben sahaya çıkıyorum. Takımın teknik direktörü benim. Başkası mı karar versin?" Öyle yapmak isteyen varsa gelsin çalışsın.

Beşiktaş çok iyi bir başkan yakaladı. Ekonomiyi düzeltecek bir başkan yakaladı. Çok hassas o konularda. Kulübün idaresi, ekonomi konusunda çok hassas. Tamamen kulübün ekonomisini korumak adına çok önemli adımlar attı.

İtiraz ediyorum, hoca çok itiraz ediyor diyorlar, ne yapalım? İtiraz etmeyelim mi? Herkes etsin. İnsan nasıl itiraz eder? Ne var bu itiraz etme şeklinde? Herkes ellerini açıyor diye eleştiriyor. Elimi cebime koyunca da hiçbir şey yapmıyor diyorlar.

Ersin ve Rıdvan'ı ben çıkarmadım. Altyapıdan çıkan gencecik çocuklarımız. Ersin'e geç kardeşim kaleye, istersen 150 gol ye dedim. Utku da çok zor maçlarda oynadı. Geç kaleye, istersen 100 gol ye diyoruz. Biz güven verdik.  Altyapıda Serdar Saatçi var, geleceği çok parlak bir oyuncu, iyi yerlere gelecek.

Taraftar bizim için her şeyi yapıyorlar zaten. Bizi destekliyorlar. Benim arkamı kolluyorlar. Kuyumuzu kazmaya çalışanlar oldu. Arkamı kolladılar. Allah razı olsun Beşiktaş taraftarından.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler