'Ben Seçilmeseydim, Kuzey Kore ile Savaştaydınız'

'Ben Seçilmeseydim, Kuzey Kore ile Savaştaydınız'

Trump, Kuzey Kore politikasını değiştirdiğini açıkladı. Trump’ın 'Kuzey Kore konusundaki esnekliği',kamuoyunda büyük bir şaşkınlığa yol açtı.

Donald Trump'ın, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun gelecek ay Kuzey Kore'ye gerçekleştirmesi beklenen ziyareti öncesi Pyongyang'ın nükleer silahlardan arındırılması için Çarşamba günü bir zaman çizelgesi oluşturması bekleniyordu.Ancak Trump, Kuzey Kore politikasını değiştirdiğini açıkladı.

Bir Yıl Tehdidinden 'Zamanla Yarışmıyoruz'a

Trump,New York'ta bir televizyon yayınında, değişen politikaya değindi. Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda “Gerçekten önemli bir iş başarmış olacağız. Ama, zamanla yarışmıyoruz.İki yıl da sürse,üç yıl da sürse,beş ay da sürse fark etmez.” sözlerini kullandı.

Hükümet daha önce, Kuzey Kore'ye nükleer cephanesini arındırması için bir yıl süre vermiş, ivedilikle hareket edilmesini şart koşmuştu.

Ben Seçilmeseydim, Kuzey Kore ile Savaştaydınız

Yayının kritik noktası ise Trump'ın 'Kim ile iyi anlaşıyoruz.Ben ondan memnunum.O benden memnun.İkimiz de anlaşma yapma taraftarıyız.Obama,Kuzey Kore'ye savaş ilan edecekti. Ben seçilmeseydim,muhtemelen savaşta olurdunuz.' sözleriydi.

Trump’ın 'Kuzey Kore konusundaki esnekliği',kamuoyunda büyük bir şaşkınlığa yol açtı.

Dışişleri Bakanı Pompeo,bundan bir hafta önce, 'Trump'ın ilk dönemi bitmeden,2021 Ocak ayından önce,Kuzey Kore nükleer silahlardan arındırılacaktır.Bu konuda olabildiğince hızlı hareket edeceğiz.” açıklamasında bulunmuştu.

Birçok İş Yarım Kaldı

Pompeo, Twitter hesabından, değişen politikanın ipuçlarını da verdi. 'Birçok iş yarım kaldı ancak önümüze bakacağız.' ifadesini kullandı.

Analistler, ABD'nin Kuzey Kore merkezli bir savaş çıkaracağını ancak bu planın ertelendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler