Bedelli askerlik Meclis'te: İşte tüm detaylar

Bedelli askerlik Meclis'te: İşte tüm detaylar

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis'te bedelli askerlik ile ilgili açıklama yaptı

AK Parti Grup Başkanvelili Mehmet Muş 'un yaptığı açıklamadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Teklifteki rakamlar şu şekilde; bedelli askerlik 31 Aralık 1993'ün öncesi için geçerli, bedel 15 bin lira. En genç yaş 25 olarak bu tekliften yararlanabilecekler. Engelli olup askerliğe elverişsiz olanlar bu teklifle beraber askerliği ifa etmiş sayılacaklardır. Tabii 28 gün temel eğitime tabi olmayacaklar. Yurtdışında yerleşik olan vatandaşlarımız için 2 bin euroluk bedel söz konusu. Fakat onlar uzaktan eğitimle askerlik eğitimi almış olacaklardır.


"Ücretsiz izinli sayılacaklar"

28 günlük askerlikle alakalı herhangi düzenleme olmayacaktır. Bu kanun teklifinden yararlanmak isteyenler bu kanun kapsamında değerlendirilecek. Kamu ve özel sektör çalışanları başvurmaları durumunda ücretsiz izinli sayılacak.


"1 milyon 324 bin kişiyi ilgilendiriyor"

Bundan önceki düzenlemede 200 bin kişi müracat etti. Daha fazla kişinin başvuru yapmasını bekliyorum. Şu an itibariyle 1 milyon 324 bin kişiyi ilgilendiren bir düzenlemedir.

Teklif yürürlüğe girdikten sonra 3 aylık bir süre söz konusudur. Milli Savunma Bakanlığı planlamasında bunları değerlendirecektir. Askerlik konuları onların ilgi alanı olduğu için onlara bırakılmıştır.


Bedelli askerlikten elde edilen gelir nereye gidecek?

Buradaki gelir Hazine Bakanlığı'na aktarılacak. Orada savunma sanayi konusunda cumhurbaşkanı yetkili kılınmaktadır. Oradaki ihtiyaçları cumhurbaşkanın vereceği istikaklara göre bir dağılım söz konusu olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler