Bayiden al, 50 Bin TL kârla sat! Sıfırdan pahalı ikinci el olur mu?

Bayiden al, 50 Bin TL kârla sat! Sıfırdan pahalı ikinci el olur mu?

"Vergi Dairesi Başkanlığı, Rekabet Kurumu, Ticaret Bakanlığı harekete geçmeli, ceza vermeli"

Koronavirüs sonrasında normalleşme adımlarıyla birlikte ikinci el araç fiyatlarında olağanüstü artış yaşanırken, otomobil bayilerinde bulunmayan sıfır araçlar, yatak, yorgan mağazalarında 50 bin lira karla satılmaya başlandı. Bayiler ‘satılık araç yok’ derken aslında depolarda araçların bulunduğu iddia edildi.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, “Aylardır bu sektörde kayıt dışılığı, olağanüstü fiyat artışlarını gündeme getiriyoruz. Ama bir kişi de çıkıp ‘siz ne biliyorsunuz, anlatın da inceleme yapalım’ diye kapımızı çalmadı. Açıklamalarımızın ihbar kabul edilmesi lazım” dedi.

Erkoç, yılda 6 milyon aracın ayakçı, denilen berber, manav, kasap, doktor, hatta hava pilotu kişilerce eş, çocuk, kaynana, kayınpeder üzerinden alınıp satıldığını, devletin kaybının kabaca 6 milyar olduğunu söyledi.

Erkoç, "Bayide 250 bin lira olan araç orada 300 bin lira. Sıfırdan pahalı ikinci el olur mu? Oluyor. Vergi, harç, SGK primi yok. Vergi Dairesi Başkanlığı, Rekabet Kurumu, Ticaret Bakanlığı harekete geçmeli, ceza vermeli. Bu açıklamalarımız ihbar kabul edilmeli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler