Başkan Savaş: Ekiplerimiz Belen Dışında 3 Yangına Daha Müdahale Etti

Başkan Savaş: Ekiplerimiz Belen Dışında 3 Yangına Daha Müdahale Etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yangınla ilgili, "ekiplerimiz Belen dışında Samadağ'da 2, Dörtyol'da 1 olmak üzere bugün 3 yangına daha müdahale etti" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sabah saatlerinde Belen ilçesinde meydana gelen yangına ilişkin "Anayol kenarındaki çamlarda yaşanan yangın kozalaklar nedeniyle 60-70 metre kadar sıçrıyor. Rüzgarın da etkisiyle Belen'in mahallelerini yangın sarmış durumda ama çalışma arkadaşlarımız en az 50 araçla yangına hemen müdahale etti. Ayrıca ekiplerimiz Belen dışında Samadağ'da 2, Dörtyol'da 1 olmak üzere bugün 3 yangına daha müdahale etti" dedi.

Hatay'ın Belen ilçesinde meydana gelen yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şu bilgileri verdi:

"Yangının çok büyük bir kısmı şu anda kontrol altına alınmış durumda. Bir fabrikalarımızda da yangın çıktı. Birinde ağır hasar var, ikisinde ise söndürme çalışmaları devam ediyor"  

"EKİPLERİMİZ BELEN DIŞINDA 3 YANGINA DAHA MÜDAHALE EDİYOR"

Savaş, Hatay'da ayrıca gün içerisinde Samandağ'da 2, Dörtyol'da 1 olmak üzere 3 yangın daha meydana geldiğinin bilgisini vererek, "Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye birimleri Belen dışındaki bu 3 yangına da mühadahale ediyor" dedi. 

"ZARARI MİNİMUMA ÇEKTİK"

Yangının bir afete dönüşmeden önce müdahale edildiğini belirten Savaş, "Yangının zararını minimuma çekmiş durumdayız ama müthiş bir rüzgar var. Rüzgardan dolayı da çok hızlı yayılıyor. Çok şükür şu ana kadar bir can kaybımız olmadı. Bir fabrikamızda ve bazı evlerimizde hasar meydana geldi. Ekiplerimizin söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor" diyerek herkese geçmiş olsun dileklerini iletti. 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler