Başkan Erdoğan'dan Putin İle Kritik İdlib Görüşmesi

Başkan Erdoğan'dan Putin İle Kritik İdlib Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bu akşam telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımlara göre görüşmede Erdoğan ve Putin ikili ilişkilerin yanı sıra İdlib’de yaşanan son gelişmeleri ele aldı.

Başkan Erdoğan, Suriye rejiminin son iki haftada İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesine yönelik ateşkes ihlallerinin endişe verici boyutlara ulaştığını; sivillerin yanı sıra okul ve hastanelerin hedef alınıp tahrip edilmesinin terörle mücadeleyle izahının mümkün olmadığını belirti.

İKİ LİDER SOÇİ MUTABAKATINA OLAN BAĞLILIKLARINI TEYİT ETMİŞLERDİR

Altun´un paylaşımına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejiminin amacının İdlip’de Türk-Rus işbirliğini sabote etmek ve Astana ruhunu zedelemek olduğuna dikkat çekti. Altun´un Erdoğan-Putin görüşmesine dair paylaşımlar ise şöyle:

İdlip´de gerilimin tırmanmasının Anayasa Komitesi´nin ihdası ve siyasi sürecin akamete uğratılması riskini de beraberinde getirdiğini dikkat çekmiştir. Görüşmede her iki lider Soçi Mutabakatına olan bağlılıklarını teyit etmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne dek Soçi Muhtırası´nın uygulanmasında önemli mesafe kat edildiğini, buna mukabil yaşanan saldırıların ortak hedeflere zarar verebileceğini belirtmiştir.

Son olarak Bosna-Hersek´te yaşanan hükümet krizine de değinen Cumhurbaşkanımız, bölgenin uluslararası örgütlerle işbirliğini artırmasının barış ve istikrar için elzem olduğuna inandıklarını kaydetmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler