Başbakanlık Binasına Şüpheli Araç Çarptı

Başbakanlık Binasına Şüpheli Araç Çarptı

Almanya'da şüpheli bir otomobil, başbakanlık binasına çarptı

Koronavirüs kısıtlamalarına karşı protestoların düzenlendiği Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla pandemi önlemleri konulu videokonferans görüşmesi yapması öncesi başbakanlık binasında bir olay yaşandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki başbakanlık binasının kapısına üzerine sloganlar yazan bir otomobilin çarptığı bildirildi.
Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Lippe ilçesinin plakasını taşıyan arabanın gövdesinin bir tarafında 'Sizi kahrolasıca çocuk ve yaşlı katilleri', diğer tarafında 'Küreselleşme politikalarını durdurun' yazdığı gözlendi.
Başbakanlık kapısında ya da araçta herhangi bir hasar gözükmezken, polis sürücüyü gözaltına aldı.
Polis açıklamasında orta yaşlı erkek sürücünün eyleminin kasti olup olmadığının belirlenmesi amacıyla soruşturma açıldığı belirtildi. 
Berlin polis sözcüsü, Reuters'in "Aşırılıkçı saldırıdan şüpheleniyor musunuz" sorusunu, "Şimdilik böyle bir varsayımdan hareket etmiyoruz" diye yanıtladı.

Medya ve sosyal medyada 'saldırı girişimi' olarak değerlendirilen olay, Şansölye Angela Merkel'in video bağlantı yoluyla eyalet yönetimlerinin başbakanlarıyla koronavirüs pandemisinde son durum ve kısıtlamalarda gelinen noktayı değerlendirdiği sırada gerçekleşti.

Kısıtlamalara çeşitli tepkiler yükselirken, bugün Berlin'de başbakanlığın karşısına düşen Bundestag (meclis) önünde bazı gruplar kısıtlamalara karşı protesto gösterisi düzenledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler